Ηλεία

Πύργος: Ιδρυτική συνέλευση του «ΓΟΝ.ΙΣ» την Κυριακή στο Λάτσειο

sima_gonis.jpg

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:00πμ, στο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, 2ος όροφος, θα γίνει η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων για το Παιδί, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Λειτουργίας του Μ.ΚΟ. ΓΟΝ.ΙΣ. Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας, είτε είναι γονείς είτε όχι, να έρθουν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά για τη στήριξη της οικογένειας και των οικογενειακών σχέσεων, που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πλήγματα τόσο σε κοινωνικό, προσωπικό όσο και οικονομικό επίπεδο.

Στον Νομό Ηλείας, ο εθελοντής-μέλος του ΓΟΝ.ΙΣ όπου συντονίζει την Ίδρυση του Συλλόγου στο Νομό μας, είναι ο κ. Σταθόπουλος Διονύσιος, ο οποίος δήλωσε

«Στην Ελλάδα, ο ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ. , είναι ο μόνο αναγνωρισμένος  φορέας για τη Γονεϊκή Ισότητα. Από το 2006, οπότε  ιδρύθηκε ο ΜΚΟ, διαπιστώσαμε ότι η γονεϊκή Ισότητα αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, ακόμα σε λανθασμένη βάση με προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και παρωχημένα στερεότυπα, με αποτέλεσμα τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ των γονέων και των παιδιών στις περιπτώσεις διαζυγίου και διάστασης.

Ο  ΓΟΝ.ΙΣ. διαπίστωσε υποστηρίζοντας τα μέλη του, ότι δεν υπάρχει φορέας με εξειδικευμένη επιστημονική γνώση στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων και των εν θερμώ καταστάσεων  που προκύπτουν στις διάφορες φάσεις του διαζυγίου, ακυρώνοντας έτσι στην ουσία την Γονεϊκή Ισότητα με αποτέλεσμα, τα παιδιά να μην απολαμβάνουν την φροντίδα και των δύο γονέων.

Στόχος του ΓΟΝ.ΙΣ. αλλά και όλων των συλλόγων ΓΟΝ.ΙΣ που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα, είναι η πρόληψη των συγκρούσεων και των ενδοοικογενειακών προστριβών μέσα από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινωνίας και εν τέλει η αποφυγή του διαζυγίου.

Η νέα  δομή του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι κατά τόπους Σωματεία, κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα Πανελλαδικά. Η Ένωση αυτών των Σωματείων είναι ο κεντρικός φορέας ΓΟΝ.ΙΣ. με την μορφή της Α.Μ.Κ.Ε. (Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας).  Η δημιουργία του κεντρικού φορέα καλύπτει την ανάγκη για κοινή εκπροσώπηση και συντονισμό των θετικών δράσεων του ΓΟΝ.ΙΣ. πανελλαδικά προς την κοινωνία και την πολιτεία. Αποτελεί δηλαδή τον πολλαπλασιαστή παρεμβατικής ενέργειας  στα θεσμικά όργανα και υποστήριξης των μελών του

Μέσα στο πλαίσιο των δωρεάν υπηρεσιών και παροχών του ΓΟΝ.ΙΣ. προς τα  μέλη του, εντάσσονται θετικές δράσεις για τη διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και πρακτική στήριξη των γονέων, την προστασία του παιδιού και την ανάγκη του για την ενεργή συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή του.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Ν. Ηλείας, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 262140 0005, 6944136959 με τον κ. Σταθόπουλο Δ. ή με την κα Μπεκρή Φρόσω, στη διεύθυνση Μιαούλη 3, 4ος Όροφος, Πύργος και στο

ΓΟΝ.ΙΣ :   www.gonis.org.gr ,    www.2gonis.simplesite.gr

Διεύθυνση : Αιόλου 102 (Ομόνοια) – Αθήνα,

Τηλέφωνο : 210 3251850

Κινητό :   6992962606 

E-mail :  info@gonis.org.gr.

Όλη η επικαιρότητα