Πολιτική

Πύργος: Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από την προσέλευση στην εκλογή συνέδρων

Κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ξεπέρασε η συμμετοχή μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή (24/2) διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων – και από την Ηλεία -που θα συμμετάσχουν στο 9o Συντακτικό Συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 1η μέχρι και την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Tην Κυριακή στην Ηλεία στήθηκαν 14 κάλπες στις έδρες και των 7 δήμων του νομού για την ανάδειξη των συνέδρων και των συνέδρων νεολαίας του κινήματος.

Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη, από τις 7:00 το πρωί μέχρι και τις 7:00 το απόγευμα, οπότε και έκλεισαν οι κάλπες, με παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλούς φίλους του κινήματος, να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής των συνέδρων.

Το Συνέδριο σε αριθμούς


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ


?3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2.500 εξελέγησαν χθες)


?700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ


?250 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ


?500 συνελεύσεις θα διοργανωθούν κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ


Στον Πύργο


Η εκλογική διαδικασία για τον δήμο Πύργου διεξήχθη στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με τους πρώην βουλευτές, τα στελέχη του κόμματος και τους φίλους του, παλιούς και νέους, να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ανάμεσά τους βρέθηκε -αν και ψήφισε στην Αμαλιάδα- και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Κουτσούκος, που έτυχε θερμής υποδοχής από τους παριστάμενους. Μιλώντας μάλιστα στο Patrisnews έκανε λόγο για τη συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών στην προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Αργυρόπουλος μίλησε για την αφετηρία της ανασύστασης και αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του συνόλου της κοινωνίας.

Στην Αμαλιάδα και στον Kάμπο


Ομαλά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Αμαλιάδα αλλά και στους δήμους της πεδινής Ηλείας οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες.

Οι πρώτοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, στους δήμους της πεδινής Ηλείας νωρίς το πρωί, ωστόσο μέχρι και το μεσημέρι η «προσέλευση» των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ χαρακτηριζόταν μικρή. Εικόνα βέβαια, που αντιστράφηκε από το μεσημέρι και μετά!


Στην Αμαλιάδα, η προσέλευση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ στη Βιβλιοθήκη, όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία, ήταν σχετικά μεγάλη από το πρωί.


Περίπου στη μία το μεσημέρι, στη Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας προσήλθε, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε και εκλογικά κέντρα στους δήμους της πεδινής Ηλείας.

Οι κάλπες, τόσο στην Αμαλιάδα όσο και στους υπόλοιπους δήμους της πεδινής Ηλείας, έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, όπου και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.


Νάνσυ Σπυροπούλου

Στάθης Πουλιάσης

Όλη η επικαιρότητα