Ηλεία

Πύργος: Ημερίδα ενημέρωσης των Φορέων Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων

Με αφορμή τη δημοσίευση του ν. 4504/2017 «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις», ο Ηλείος Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓ/ΥΝΑΝΠ) Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός (φωτο) και  ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) Χρήστος Λαμπρίδης, διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης των Φορέων Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων (ΦΔΕΛ) για τις διατάξεις του νόμου που άπτονται των αρμοδιοτήτων Υπηρεσιών της ΓΓΛΛΠΝΕ.

Στο πλαίσιο αυτό ορίζεται η ενημερωτική συνάντηση των αρμοδίων φορέων την   Πέμπτη  1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων Περιφερειακής  Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, όπου θ’ απευθύνουν εναρκτήρια ομιλία οι κ.κ. Καλαματιανός και Λαμπρίδης.

Εν συνεχεία, κατά την ημερίδα θα πραγματοποιηθούν  παρουσιάσεις σχετικές με τα εξής θέματα:

  • Νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων στο πλαίσιο του ν. 4504/2017.
  • Λιμάνια και Master
  • Τουριστικά σκάφη αναψυχής – Νομοθετικό πλαίσιο.
  • Ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας λιμένων – Νομικό πλαίσιο, παραχωρήσεις, δράσεις και χρηματοδοτήσεις, τρέχουσες εξελίξεις στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας την 1 Μαρτίου, και ώρα 15:00, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη  στο λιμένα Κατακόλου, ενώ την επόμενη ημέρα, και ώρα 9 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο λιμένα Κυλλήνης.

Όλη η επικαιρότητα