Εκπαίδευση

Πύργος: Ημερίδα με projects μαθητών της 1ης Λυκείου

projects.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα «projects» που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του τρέχοντος σχολικού έτους, παρουσίασαν χθες το πρωί οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου Λυκείου Πύργου, σε μια ημερίδα γεμάτη γνώσεις, χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Ακόμα κι αυτό όμως απαίτησε…μετακίνηση, αφού το 1ο Λύκειο Πύργου, που στεγάζεται σε λυόμενες εγκαταστάσεις και δεν διαθέτει αντίστοιχο χώρο εκδηλώσεων. Έτσι, κάθε φορά που το σχολείο θέλει να κάνει μια εκπαιδευτική, ενημερωτική, ψυχαγωγική ή επετειακή εκδήλωση, ψάχνει χώρο. Άλλωστε στην Περιφερειακή Ενότητα, άλλοτε στο δημαρχείο και άλλοτε στο Θέατρο «Απόλλων».

  

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, παρουσιάστηκαν συνολικά 10 projects, μέσα από τις εισηγήσεις των αντίστοιχων ομάδων μαθητών και την προβολή ολιγόλεπτων βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εργασίας και συνεργασίας τους, με τη βοήθεια και τον συντονισμό των υπεύθυνων καθηγητών τους.

Τα projects

 Τα projects που παρουσιάστηκαν από τους μαθητές της Α΄ τάξης ήταν «Τρώμε για να ζούμε, δε ζούμε για να τρώμε», «Ο αθλητισμός στο πέρασμα του χρόνου», «Ο χορός στην Αρχαιότητα», «Τα θεμελιώδη δικαιώματα των νέων στην Ευρώπη» και «Η αισθητική του Γαλλικού Κινηματογράφου». Οι μαθητές της Β΄ τάξης παρουσίασαν τα projects «Τουριστικός οδηγός του τόπου μας», «Η ιστορία του αθλητισμού», «Η ιστορική εξέλιξη του χορού» και «Έφηβοι και προβληματισμοί», «Κινηματογράφος».

   Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί χειροκρότησαν την προσπάθεια των συμμαθητών και μαθητών τους, αντίστοιχα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα παραγωγικό τετράμηνο. Η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας θα τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερη όρεξη και μεράκι και για τα επόμενα projects.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα