Εκπαίδευση Ηλεία

Πύργος: «Καμπανάκι» για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ακούστε το άρθρο

«Η πόλη και οι φορείς
να το πάρουν στα χέρια τους»

Συνάντηση για το μέλλον του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο χώρο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Πύργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εμπνευστής της λειτουργίας της δομής Χρήστος Αθανασούλας καθώς και αλληλέγγυοι εκπαιδευτικοί που έχουν στηρίξει την λειτουργία του τα τελευταία επτά χρόνια…

Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα θρανία των διάφορων τμημάτων του κάθισαν εκατοντάδες παιδιά, πολλά από τα οποία εισήχθησαν –μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων- στην Γ`θμια Εκπαίδευση.

Φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης στους πιο αδύναμους, το Κοινωνικό Φροντιστήριο κατάφερε να «επουλώσει» τις πληγές που άνοιξε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα βοηθώντας μαθητές να συνεχίσουν να έχουν όνειρα και –όπως προείπαμε- να τα εκπληρώνουν κιόλας…

Αν και με πολλές δυσκολίες και προβλήματα, κάθε χρόνο, η θέληση για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ήταν ο βασικός παράγοντας που όλα ξεπερνιούνταν… η φετινή χρονιά, όμως, αναμένεται να είναι οριακή για την λειτουργία του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αθανάσουλας μιλώντας στην ΠΑΤΡΙΣ:

«Διοργανώσαμε τη συνάντηση για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την νέα χρονιά. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο επί 7 χρόνια στάθηκε κοντά στα παιδιά που το είχαν ανάγκη. Και τώρα εμφανίζονται παιδιά και γονείς ρωτώντας πότε ξεκινάμε αφού το θεωρούν αυτονόητο και δεδομένο. Εκείνο όμως που δεν είναι αυτονόητο και δεν είναι δεδομένο είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε και πάλι. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι κάθε χρόνο συμβαίνει το ίδιο, υπάρχει δυσκολία και αγωνία… παρ` όλα αυτά το Κοινωνικό Φροντιστήριο κατόρθωνε να λειτουργεί. Με δεδομένα κάποια δικά μου προβλήματα καθώς και την κόπωση κάποιων από αυτούς που υποστήριζαν την δομή, φέτος μπορώ να πω ότι η αγωνία είναι μεγαλύτερη. Το σίγουρο είναι ότι θα επιδιώξουμε μια συνάντηση με τον νέο δήμαρχο και την ΕΛΜΕ Ηλείας. Αν η πόλη και οι φορείς της κρίνουν ότι χρειάζονται το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει όχι μόνο να συμμετέχουν, όχι μόνο να καλέσουν εκπαιδευτικούς, αλλά και να το πάρουν στα χέρια τους», τόνισε.

«Δυστυχώς φέτος δεν θα λειτουργήσουν καλοκαιρινά τμήματα για τους μαθητές που θα πάνε Γ` Λυκείου αφού δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών. Πάντως θα πρέπει να ενημερώσω πως, όπως κάθε χρόνο, εμείς θα είμαστε στη διάθεση των παιδιών, είτε ήταν μαθητές μας είτε όχι, που θέλουν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους. Θα τους περιμένουμε στο γραφείο μας στο χώρο που γνωρίζουν στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου»… διευκρίνισε ο κ. Αθανάσουλας.

Εκτός του κ. Αθανάσουλα στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:

1. Παρασκευόπουλος Λάμπρος, Φυσική
2. Σωτηρόπουλος Βασίλειος, Φυσική, Συντονιστής
3. Κωνσταντίνου Γιώργος, Μαθηματικά
4. Νικολούτσος Άγγελος, Μαθηματικά
5. Παναγιωτοπούλου Μάγδα, Μαθηματικά
6. Παπαδοπούλου Βούλα, Μαθηματικά
7. Ασημακόπουλος Παναγιώτης, Έκθεση
8. Ηλιόπουλος Μαρίνης, Αρχαία
9. Καλαμπόκα Χρυσαυγή, Έκθεση
10. Νικολακοπούλου Κωνσταντίνα, Αρχαία
11. Παπανδρέου Βάσια, Έκθεση, Αρχαία
12. Σεϊντή Βασιλική, Αρχαία, Έκθεση
13. Αθανάσουλας Χρήστος, ΑΟΘ, Συντονιστής
14. Βασιλείου Γιούλη Α.Ο.Θ.  και ΑΟΔΕ
15. Βεργέτη Ασπασία, ΑΟΘ
16. Χρήστος Παπαζώης, Φυσική Αγωγή
-για προετοιμασία των παιδιών που ενδιαφέρονται για Φυσική αγωγή και       Στρατιωτικές Σχολές
17. Κυριακοπούλου Έφη, Γραμματειακή Υποστήριξη
18. Σαργέντης Ιωάννης, Γραμματειακή Υποστήριξη

Όλη η επικαιρότητα