Ηλεία

Πύργος: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη τύπου με την οποία πραγματοποίησαν μαζικό κάλεσμα του κόσμου για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου στην πλατεία του ΟΤΕ στις 10:30πμ. με σύνθημα «Τα δικαιώματά μας μπροστά», πραγματοποίησαν από κοινού εκπρόσωποι των Σωματείων Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων και του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηλείας στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Στην δυσχερή θέση στην οποία έχει βρεθεί η εργατική τάξη εξαιτίας των μνημονίων, αναφέρθηκε πρώτα ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου με τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), Νίκος Καραμάνης, τονίζοντας στη συνέχεια τα βασικά αιτήματα όλου του κόσμου προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση νόμων Αχτσιόγλου και Βρούτση και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που πετσοκόβει συντάξεις και όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, αποτελούν τα βασικά αιτήματα των πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για την εκμετάλλευση των ιδιωτικών υπαλλήλων που εργάζονται για ώρες.

Από την πλευρά του, το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Γιώργος Ηλιόπουλος, εστίασε στο ποσοστό ανεργίας στους οικοδόμους που ξεπερνάει το 90%, θέτοντας ως βασικό ζήτημα την άμεση λήψη μέτρων για το ξεκίνημα σημαντικών δημοσίων έργων, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των πολιτών, ενώ τόνισε και την ανάγκη απόδοσης των ενσήμων υπέρ αγνώστων σε άτομα που βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης ή παραπάνω και τους λείπουν ένσημα, με περισσότερους από 40 να καλύπτουν τα κριτήρια.

Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος, υποστήριξε πως οφείλουν να ξεσηκωθούν όλοι προκειμένου να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους ζωής, μισθούς και συντάξεις προκειμένου να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ζητώντας να επιστραφούν με πολιτική απόφαση όλα τα «κλεμμένα», δηλαδή συντάξεις και δημόσια και δωρεάν υγεία. Τέλος, αναφέρθηκε και στις ετοιμασίες που γίνονται για τη συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να οργανωθεί η πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλη η επικαιρότητα