Ηλεία

Πύργος: Κάλεσμα συμπαράστασης για τον «άδικο» πλειστηριασμό

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, να δώσουν το «παρών» αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου στα Δικαστήρια του Πύργου, για την εκδίκαση της αίτησης ανακοπής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού του ακινήτου που στεγάζεται η επιχείρησή του, απηύθυνε ο επιχειρηματίας Γιώργος Δούνιας, πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Πύργου, συνεχίζοντας την απεργία διαρκείας που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο.

Ο πλειστηριασμός έγινε στις 11 Ιουλίου του 2018, για οφειλή ύψους 30 χιλ. ευρώ – για το επιχειρηματικό δάνειο που είχε ληφθεί το 2009, με υποθήκη το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση από το 1999. Το παράδοξο είναι πως, όπως εξήγησε ο κ.Δούνιας, με τον πλειστηριασμό «χάνεται» το ακίνητο, αλλά το χρέος παραμένει, αν και η αξία του κτιρίου υπερκαλύπτει όχι μόνο την οφειλή αλλά και το σύνολο του δανείου που είχε ληφθεί.

Η απεργία και η αναβολή

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από τις 6 Μαΐου, ο Γιώργος Δούνιας ξεκίνησε απεργία διαρκείας,  διαμαρτυρόμενος για τον «παράνομο» όπως χαρακτηριστικά είπε, πλειστηριασμό του ακινήτου που στεγάζεται επιχείρηση έτοιμων ενδυμάτων της οικογένειας του, από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Την Τετάρτη 8 Μαΐου, οπότε και επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού, η Διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, ζήτησε – μέσω δικηγόρου – και έλαβε αναβολή της συζήτησης για τις 12 Ιουνίου (σ.σ αύριο), γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως «μικρή νίκη» από τον κ. Δούνια.

Νέο κάλεσμα

Η αίτηση αναμένεται να συζητηθεί αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 9:00 το πρωί. «Μιλάμε για παράνομο πλειστηριασμό, καθώς ήταν ηλεκτρονικός, κι αυτό από τη φύση του είναι παράνομο, γιατί δεν υπήρχε δημόσια διαφάνεια του πλειστηριασμού, αφού ο φυσικός χώρος είναι τα Δικαστήρια ώστε να υπάρχει δημόσια επίβλεψη», σχολιάζει ο κ.Δούνιας και εξηγεί πως «…ενώ δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα η υπόθεση, έχει προχωρήσει κανονικά ο πλειστηριασμός που έγινε πέρσι. Το θεωρούμε παράνομο και απαράδεκτο και καλούμε τους πολίτες να έρθουν να υποστηρίξουν το δίκαιο της ακύρωσης του πλειστηριασμού», είπε. Σημείωσε δεν στο επόμενο διάστημα «έρχονται» πάνω από 100.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. «Η κατάσταση δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά θα εξελιχθεί σε κοινωνικό φαινόμενο και οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε τις περιουσίες μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», καταλήγει ο κ.Δούνιας.

Μαζική συμπαράσταση

Στο πλευρό του Γιώργου Δούνια, χθες – και όλο το προηγούμενο διάστημα – βρίσκεται και ο Γιάννης Καραμάνης, εκπρόσωπος του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, απευθύνοντας κάλεσμα για «…μαζική συμπαράσταση από τους λεηλατημένους – τουλάχιστον- μικρομεσαίους επιχειρηματίες της πόλης του Πύργου. Η πράξη που έχει τελεστεί είναι άδικη καθώς πλειστηριάζεται η επιχείρηση του Γιώργου Δούνια και επιχειρήσεις οι οποίες είναι σε τέτοια δεινή κατάσταση είναι πάρα πολλές στην  πόλη του Πύργου». Κάλεσε τους πολίτες να «σηκωθούν από τον καναπέ», σημειώνοντας πως, «λύσεις υπάρχουν, όταν μαζικά διεκδικούμε τα δίκια μας. Δεν πρέπει να ανεχτούμε το καθεστώς της τραπεζοκρατίας και οι λαϊκές περιουσίες ανήκουν σε όσους τις έχουν και όχι στις τράπεζες και τα funs. Θα πρέπει να υπερασπιστούμε όσα έχουμε κατακτήσει και τα δικαιώματα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ.Καραμάνης, κάλεσε τους πολίτες, πριν ψηφήσουν στις επερχόμενες Βουλευτές εκλογές, να σκεφτούν καλά και να μην επιβραβεύσουν «…τις πολιτικές που αφήνουν σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό, που λεηλατούν συντάξεις και ιδιωτικοποιούν την παιδεία και την υγεία κάνοντας τα απροσπέλαστα αγαθά. Όταν επιβραβεύουμε τέτοιες δυνάμεις είναι επόμενο ότι θα υποστούμε πάρα πολλά».

Όλη η επικαιρότητα