«Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα»: «Σήραγγα» για την ανάπτυξη που θα ενώσει την Πελοπόννησο!

Share

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσάκωνα έγινε με την έναρξη της διαδικασίας εκπόνησης μελετών από την Ολυμπία Οδό η οποία θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις χάραξης για το τμήμα Κάτω Σαμικό-Ποταμός Νέδα, και συγκεκριμένα για τη δυνατότητα διέλευσης ανατολικά της υφιστάμενης Εθνικής Οδού με σήραγγα δια μέσου του ορεινού όγκου Λαπίθα στην περιοχή Καϊάφα και στη συνέχεια με παράκαμψη ανατολικά της πόλης της Ζαχάρως.

Η ανάληψη υποχρέωσης εκπόνησης μελετών από την Ολυμπία Οδό για το τμήμα  είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της σύσκεψης της 5ης Ιουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, που αφορούσε συνολικά το μέλλον του τμήματος Πύργος – Καλό Νερό – Τσάκωνα, που αποτελεί τη νότια απόληξη της Αδριατικής Οδού.

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει του κανονισμού 2007/2015 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μήκους 90 χλμ. τμήμα από την είσοδο του Πύργου έως την Τσάκωνα θα χρειαστεί να εκπονηθεί και νέα Ανάλυση Κόστους- Οφέλους (ΑΚΟ) με επίκαιρες κυκλοφοριακές μετρήσεις και νέο κυκλοφοριακό μοντέλο. Οι μελέτες, που θα εκπονηθούν  θα καταδείξουν τα έργα που θα χρειαστούν και κατ’ επέκταση και το τελικό κόστος, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με παράλληλη συμμετοχή της Ολυμπίας Οδού, όπως έγινε και στο τμήμα Πάτρα – Πύργος. Με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις πάντως το κόστος ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους αιρετούς αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους αγώνα για την υλοποίηση του εν λόγω οδικού άξονα και φαίνεται πως πλέον το νερό μπαίνει στο αυλάκι.

Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα»

«Έστω και καθυστερημένα, εγώ προσπάθησα αυτή η εξαγγελία να γίνει όταν ξεκίνησε το Πάτρα – Πύργος. Μετά τη σύσκεψη, έχουμε μια ραγδαία εξέλιξη. Η μελέτη θα γίνει από μια έμπειρη εταιρεία, την ”Ολυμπία Οδό” και φαίνεται ότι αναζητούνται λύσεις παράκαμψης του Καϊάφα. Το έργο αυτό είναι συμπληρωματικό του δρόμου Γιάννενα – Πάτρα – Πύργος που σημαίνει ότι θα διασυνδέσει τη Δυτική Ελλάδα με την Κρήτη και τουριστικά και οικονομικά. Θα διευκολύνει τη ροή του κόσμου από την Ευρώπη στην Ήπειρο, την Πάτρα, τον Πύργο και την Καλαμάτα και είναι από τα έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη Δυτική Ελλάδα».

Bασίλης Γιαννόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

«Τερματίζεται και επίσημα η αδράνεια δώδεκα ετών»

«Η εντολή του υπουργείου Υποδομών προς την κοινοπραξία της ”Ολυμπίας Οδού” να εκπονήσει μελέτη για το οδικό τμήμα Πύργος -Τσακώνα αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη, διότι τερματίζεται και επίσημα η αδράνεια δώδεκα ετών. Πλέον δεν μιλάμε γενικά και αόριστα για μελέτες, διότι “τρέχει” και επίσημα η διαδικασία. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα αποκτήσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τη βέλτιστη ρεαλιστική χάραξη του οδικού άξονα, με βάση τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς που επιβάλλει η γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2010 σχετικά με την προστασία του οικοσυστήματος του Καϊάφα, που είναι και το αναπτυξιακό “υπερόπλο” της νότιας Ηλείας. Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα μπορούμε να προσδιορίσουμε το κόστος κατασκευής του και στη συνέχεια να επιλέξουμε το χρηματοδοτικό μοντέλο. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, όμως το πρώτο βήμα έγινε. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την ”Ολυμπία Οδό” και θα παρακολουθούμε την πορεία των διαδικασιών».

Τάκης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου

«Οι αγώνες δεν πήγαν χαμένοι»

«Είναι θετικό βήμα η εκπόνηση της μελέτης. Εμείς πάντα μιλούσαμε για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα – Καλαμάτα για να ολοκληρωθεί ο δυτικός βαλκανικός άξονας. Ο μόνος άξονας αυτή τη στιγμή που μένει να ολοκληρωθεί στη χώρα είναι αυτός της Δυτικής Πελοποννήσου. Αυτό διαχρονικά δεν τιμά την ελληνική Πολιτεία, ότι έμεινε στο τέλος μια τέτοια περιοχή με πλειάδα συγκριτικών πλεονεκτημάτων που συνεισφέρει σημαντικά στο εθνικό εισόδημα, που είναι πύλη εισόδου στη Δύση και παράλληλα είναι ο χώρος με το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα. Νομίζω πως οι αγώνες δεν πήγαν χαμένοι, έστω και αργά αλλά σταθερά πηγαίνουμε προς τον στόχο μας. Πιστεύω θα βρεθεί λύση για το δίλημμα του Καϊάφα από τους τεχνοκράτες αρκεί να εκπονηθεί μια μελέτη εφαρμόσιμη και ρεαλιστική».

Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Δήμαρχος Ζαχάρως

«Συμφωνούμε με την ανατολική χάραξη»

«Έχουμε καταλήξει πως θέλουμε να γίνει ο δρόμος και έχουμε συμφωνήσει οι πέντε δήμαρχοι που συμμετείχαμε και στη σύσκεψη ενώπιον των τεσσάρων βουλευτών, ότι πρέπει να γίνει ανατολική χάραξη. Να μελετηθεί μια από τις ανατολικές χαράξεις που υπάρχουν στον υπάρχοντα δρόμο. Υπάρχει βέβαια και η δέσμευση από το ΣτΕ η οποία απαγορεύει να γίνει ο δρόμος με διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου».

Σάκης Μπαλιούκος, Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

«Η πλέον πρόσφορη λύση για να μην κινδυνεύσει το έργο»

«Ήταν αναμενόμενες οι ενέργειες του Υπουργείου μετά τις εντολές του πρωθυπουργού. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και εκτιμούμε ότι θα βρεθεί η πλέον πρόσφορη λύση ώστε να μην κινδυνεύσει το έργο. Πάντα κολλούσαμε στα περιβαλλοντικά θέματα, τώρα δίνεται και η δυνατότητα της εναλλακτικής πρότασης και εκεί πρέπει να συμβάλλουμε όλοι».

Θανάσης Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας

«Βασικός άξονας για να ενωθεί η Πελοπόννησος»

«Έχουμε επανειλημμένως τονίσει πως η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την υλοποίηση των αυτοκινητοδρόμων. Βασικός άξονας για να ενωθεί η Πελοπόννησος είναι η ολοκλήρωση του Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα για να ενωθεί και με την Καλαμάτα. Προφανώς στηρίζουμε την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου. Με χαρά είδαμε την κινητοποίηση των τελευταίων ημερών και ελπίζουμε αυτό να ολοκληρωθεί ώστε και εμείς να μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη που θα μας προστεθούν».

Τάσος Καρνάρος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων

«Η ανατολική χάραξη είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση»

«Οποιαδήποτε κίνηση υπέρ της συνέχισης του δρόμου είναι θετική εξέλιξη. Το αν θα αυξηθεί το κόστος της υλοποίησης μέσω της ανατολικής χάραξης είναι δευτερεύον γιατί είναι δεδομένο ότι θα γίνει απόσβεση τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η ανατολική χάραξη είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση γιατί ειδικά τους θερινούς μήνες με την αυξημένη κίνηση, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Ζαχάρω είναι μεγάλο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι που φτιάξαμε αυτό το μέτωπο θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κοινό επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Δημήτρης Τερζής, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

«Σύμφωνοι με ό,τι χρειάζεται για να γίνει ο δρόμος»

«Ακούω από τα παιδικά μου χρόνια ότι αυτός ο δρόμος μια γίνεται, μια δεν γίνεται και αυτός ήταν ο λόγος που μας οδήγησε να κάνουμε αυτό το κίνημα για να διεκδικήσουμε την υλοποίηση του δρόμου. Η εκπόνηση μελέτης είναι θετική εξέλιξη, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Εμείς θα είμαστε κοντά, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ενημερώνουμε την κοινωνία για το γίνεται και τι όχι. Είμαστε σύμφωνοι με οτιδήποτε χρειαστεί να γίνει προκειμένου να ολοκληρωθεί το εν λόγω οδικό δίκτυο σεβόμενοι τη φύση και τους ανθρώπους που μένουν στο σημείο και σε περίπτωση που η ανατολική χάραξη αυξάνει το κόστος και δουν ότι αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση του δρόμου, μπορεί να σπάσει σε δύο κομμάτια με μηδενική παρέμβαση στην περιοχή του Καϊάφα».

Hλίας Ξανθούλης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

«Μόνη λύση η ανατολική χάραξη άλλα να επισπευσθούν οι μελέτες»

«Στην προσπάθεια που ξεκίνησαν οι εμπορικοί σύλλογοι από τον Πύργο μέχρι την Καλαμάτα, τελικά προέκυψε η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και έγινε το πρώτο βήμα με την εκπόνηση των μελετών για να δούμε πως μπορεί να γίνει ο δρόμος. Νομίζω ότι η ανατολική χάραξη έστω και μέσω σήραγγας είναι η μόνη λύση όμως εμείς αυτό που ζητάμε είναι να επισπευσθούν οι μελέτες».