Πολιτισμός

Πύργος: Καρναβαλικό ραντεβού στον Άγιο Γεώργιο

a2.jpg
Ακούστε το άρθρο

 

   Καρναβαλικό ραντεβού στον Άγιο Γεώργιο Πύργου έδωσαν μικροί και μεγάλοι από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου την Καθαρή Δευτέρα και δικαιώθηκαν, αφού διασκέδασαν και γέλασαν…μέχρι δακρύων.

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου με τα δραστήρια μέλη του, τηρώντας τα έθιμα του τόπου, τίμησε την ημέρα με τον καθιερωμένο πια Καρναβάλι του Αγίου Γεωργίου που έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους, τόσο αυτούς που συμμετέχουν ενεργά μασκαρεμένοι όσο και εκείνους που συγκεντρώνονται στο χωριό από την ευρύτερη περιοχή για να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση. Μια παρέλαση από την οποία δεν έλειψαν τα…πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και της τηλεόρασης, σε άρματα και πεζοπόρα τμήματα, αποτελούμενα από μικρούς και μεγάλους, αφού η αποκριά δεν έχει ηλικία. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν το άρμα της Ηλείας που βρίσκεται μονίμως στο…μάτι του κυκλώνα, κι επειδή καρναβαλική παρέλαση χωρίς Βασίλισσα δε γίνεται, το ρόλο της είχε η Αναστασία Παναγιωτοπούλου.

   Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, με το κάψιμο του καρνάβαλου που φέτος είχε τη μορφή του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και όλους τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 2014.

 

 

 

Νάνσυ Σπυροπούλου  (n_spyropoulou@yahoo.gr)

Φωτογραφίες: Β. Αγγελάκος «Φωτογραφείο – Γερμανού 19»

Όλη η επικαιρότητα