Ηλεία

Πύργος: Καταπατήσεις στον αιγιαλό

rapalia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την παράνομη καταπάτηση των σημείων αιγιαλού και παραλίας που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες παραλιακές περιοχές του δήμου του Πύργου, κατήγγειλε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου Πύργου ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ανδριόλας, ο οποίος σχολίασε πως σε πολλές περιπτώσεις οι λουόμενοι, που επισκέπτονται τις παραλίες, δεν μπορούν να εισέλθουν στην ακτή.

Ειδικότερα ο κ. Ανδριόλας αναφέρθηκε ακόμα και σε πολυσύχναστες παραλίες που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του δήμου Πύργου, ενώ ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει του θέματος ώστε να μπορούν όλοι οι λουόμενοι να χρησιμοποιούν τις παραλίες χωρίς περιορισμούς. Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου, εξήγησε στο Σώμα του δημοτικού συμβουλίου, πως υπάρχουν ιδιώτες – ιδιοκτήτες κατοικιών στις παραλιακές περιοχές, που ήδη έχουν τοποθετήσει κιόσκια και ομπρέλες κάτω από τα σπίτια τους επί της ακτής χρησιμοποιώντας τους χώρους αιγιαλού και παραλίας σαν ιδιοκτησίες τους, χωρίς να επιτρέπουν την χρήση τους και από άλλους λουόμενους της περιοχής.

Επίσης ο κ. Ανδριόλας τόνισε πως έχουν συμβεί περιστατικά ακόμα και σε στενά δρομάκια που υπάρχουν ανάμεσα σε δύο ιδιοκτησίες να έχουν τοποθετηθεί χωρίς καμία προειδοποίηση αυτοσχέδιες καγκελόπορτες (!) που απαγορεύουν την διέλευση μέχρι και των πεζών προς τις παραλίες.

Π.ΓΙΑΚ.

Όλη η επικαιρότητα