Πύργος: Κάθειρξη δώδεκα ετών σε νεαρό τσιγγάνο για ληστεία και κλοπή

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και έξι μηνών για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της κλοπής, αντίστοιχα, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, χθες το πρωί, σε νεαρό Τσιγγάνο από την περιοχή του Ρίου Αχαΐας. Ο δράστης, κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, πράξεις που είχαν συμβεί τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους στην περιοχή της Αχαΐας.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές και κρατούταν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η οποία έγινε χθες στο ΜΟΔ Πύργου. Το δικαστήριο, σύμφωνα με πηγές, μετά την ακροαματική διαδικασία και αφού εξέτασε τα στοιχεία και τους μάρτυρες της υπόθεσης, έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ ένοχος με ποινή κάθειρξης 12 έτη κρίθηκε για την ληστεία κατά συναυτουργία που είχε διαπράξει με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και για το αδίκημα της κλοπής με ποινή φυλάκισης ένα έτος.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Τσιγγάνος άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ωστόσο θα παραμείνει κρατούμενος, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο.