Ηλεία

Πύργος και Κρέστενα γιόρτασαν την 21η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής..

Ακούστε το άρθρο

Η μουσική βρίσκει τον τρόπο να τα ξεπερνά όλα… –Ακόμη και την διαφορετικότητα του φετινού καλοκαιριού..

Ένας μουσικός μαραθώνιος αρκετών ωρών μεταδόθηκε από την Παρασκευή έως και χθες Κυριακή ζωντανά σε όλη την υφήλιο.

Σε εθνικό επίπεδο και σε πείσμα των καιρών, περισσότεροι από 22 Δήμοι της Ελλάδας, ανάμεσα τους και οι δήμοι Πύργου και Ανδρίτσαινας –Κρέστενας, διοργάνωσαν συναυλίες που μεταδόθηκαν ζωντανά (συμπεριλαμβανομένου και μαγνητοσκοπημένων εκδηλώσεων ειδικά για την περίσταση) από κήπους, πάρκα, αυλές, ταράτσες, πλατείες, νησιά, βουνά, λιμάνια και ποτάμια όλης της χώρας πάντα σε ευθυγράμμιση με τις επίσημες οδηγίες για την δημόσια υγεία.

Ο μουσικός μαραθώνιος έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και χάρη στην ισχυρή θέληση και την συντονισμένη προσπάθεια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων από όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον από το ελληνικό δίκτυο, οι εκδηλώσεις φέτος συντονίστηκαν και σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού δικτύου και σε συνεργασία με μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου, για πρώτη φορά, φέτος, 12 ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κρακοβία, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Λιουμπλιάνα, Λισσαβόνα, Πράγα και Σκόπια) ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις παρουσιάζοντας συναυλίες που μεταδόθηκαν μέσω διαδικτύου σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη.

Όλες οι εκδηλώσεις μεταδόθηκαν από τα ψηφιακά κανάλια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και όλοι μπορούν να απολαύσουν αυτό το μοναδικό μουσικό θέαμα όποτε θέλουν και από όπου κι αν βρίσκονται μέσα από την τηλεόραση του σπιτιού μέσω Youtube.

 

Το Πρόγραμμα του Πύργου (Διοργάνωση Collectiva Artenativa & Πλανώδειο) ήταν:

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου

Αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη ραδιοφωνική εκπομπή Melting Pot Τhe Radio Show στον Vox 103.3 με τον Πάνο Καραχάλιο. Καλεσμένη του ήταν η διοργανώτρια της Γιορτής σε Πύργο & Αρχ. Ολυμπία, Ηρώ Ρήγα.

Η dj Dori παρουσίασε ένα ιδιαίτερο set στο bar Libro στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου

Ένα ξεχωριστό μουσικό βίντεο με καλλιτέχνες από τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή, γυρισμένο σε διαφορετικές τοποθεσίες του δήμου, έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο στο YouTube και κατόπιν αναπαράχθηκε στα social media. Το βίντεο ήταν μια παραγωγή του Πλανώδειο και της Collectiva Artenativa, γυρίστηκε επαγγελματικά από το συνεργείο του Τζίμη Γεωργιόπουλου σε σκηνοθεσία-μοντάζ του ιδίου, ηχοληψία Ρόδη Σουλόπουλου (Aptaliko.gr), ενώ την επιμέλεια είχε η Ηρώ Ρήγα.

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Τσαλπαρά, Μαρία Ασημακοπούλου Ζεύκα, Κώστας Διαμαντόπουλος, Δροσιά Κακολύρη, Κανέλλα Πολιτοπούλου, Γιάννης Τουρής, Κωνσταντίνα Μπρη, Ελένη Τσαντίλη, Μαρισόφη Καλομοίρη, Πολυξένη Κωνσταντίνου, Σωκράτης Δημόπουλος, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Αλέξανδρος Τόρης, Μαρία Παπαγεωργίου, Ειρήνη Παπαγεωργίου και Μαρία Ασμή.

Ακόμη είχαμε ένα Dj set – electronica deep tech party με τον Johnny Kintz στο Μικρό Καφέ στην πλατεία Δικαστηρίων.

Κυριακή 21 Ιουνίου

Σε εθνικό επίπεδο, 27 πόλεις από όλη την Ελλάδα διοργάνωσαν συναυλίες που θα μεταδοθούν ζωντανά (περιλαμβανομένων και μαγνητοσκοπημένων εκδηλώσεων ειδικά για την περίσταση και από Πύργο και Κρέστενα). Ένας μουσικός μαραθώνιος 10 ωρών που μεταδόθηκε ζωντανά σε multicast ώστε να μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει από το κινητό στη θάλασσα, το laptop στη βεράντα ή και την τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού μέσω Youtube, γιατί η Μουσική βρίσκεται παντού και ακούγεται δυνατά!

Το Πρόγραμμα της Αρχ. Ολυμπίας

(Διοργάνωση: Collectiva Artenativa & Πλανώδειο)

Η Αρχαία Ολυμπία εξέπεμψε στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για 4η συνεχή χρονιά από το υπέροχο Zorbas Cocktail & Wine Bar! Στα decks ήταν ο dj και ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Καραχάλιος.

Το Πρόγραμμα της Κρέστενας

(Διοργάνωση: Κοινσεπ Πολιτισμός & Ευημερία)

Κυριακή 21 Ιουνίου

Η συμμετοχή στο μουσικό μαραθώνιο έγινε με τους καλλιτέχνες: Βασιλική Χαριλάου, Στυλιανό Αλεξανδρόπουλο, Κατερίνα Μπράνου και Φιλιώ Κοπανιτσάνου.

Υπήρξε πολύμηνη προσπάθεια των μαθητών και της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Μουσικού Εργαστηρίου κας Βασιλικής Χαριλάου.

Ποιο αναλυτικά συμμετείχαν :

Ερμηνεύτρια – Καθηγήτρια Μουσικής – Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Μουσικού Εργαστηρίου της Culture and Prosperity: Βασιλική Χαριλάου.

Sugar plum fairy Tchaikovsky

Ερμηνευτής – Μαθητής: Στυλιανός Αλεξανδρόπουλος

Πυξ – Λαξ: “Τι είναι αυτό που μας ενώνει»

Ερμηνεύτρια – Μαθήτρια: Κατερίνα Μπράνου

Τραγούδι: Αν μ’ αγαπάς / Συνθέτης: Σπανός Γιάννης

Ερμηνεύτρια – Μαθήτρια: Φιλιώ Κοπανιτσάνου

Chopin – Waltz Op. 64 No. 2

Φωτο : Σε εθνικό επίπεδο και σε πείσμα των καιρών, περισσότεροι από 22 Δήμοι της Ελλάδας, ανάμεσα τους και οι δήμοι Πύργου και Ανδρίτσαινας –Κρέστενας, διοργάνωσαν συναυλίες που μεταδόθηκαν ζωντανά από παντού.

Όλη η επικαιρότητα