Ηλεία

Πύργος: Κίνδυνος θάνατος για τους πεζούς οι αόρατες …διαβάσεις

Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα κάθε πόλης αντικατοπτρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα που δείχνει τόσο στους κατοίκους της όσο και στους τουρίστες που την επισκέπτονται..

Τα χρόνια της κρίσης και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε στο δήμο Πύργου, έχουν οδηγήσει την πόλη να είναι πλέον «φάντασμα της ιστορίας της». Προβλήματα με σκουπίδια και κυκλοφοριακό είναι τα βασικότερα, ενώ οι διαβάσεις των πεζών παρότι είναι δευτερεύον ζήτημα είναι εξίσου σημαντικό.

Το τελευταίο διάστημα, σε κεντρικούς και μη δρόμους του Πύργου, πεζοί και διερχόμενοι με τα οχήματά τους αδυνατούν πολλές φορές να διακρίνουν τα σημεία όπου πρώτα υπήρχαν οι διαβάσεις των πεζών. Αυτό έχει αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να καταπατούνται είτε εσκεμμένα είτε όχι και οι πολίτες να αναγκάζονται να διασχίζουν το δρόμο από τη μέση του.

«Αδυνατούν να
φτιάξουν τα απλά!»

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Πύργου που κυκλοφορούν καθημερινά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αφού η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες είναι απωθητική και προκαλεί την έντονη δυσφορία τους.

Μπορεί το πρώτο πρόβλημα στο μυαλό τους να αποτελούν τα σκουπίδια και η καθυστερημένη αποκομιδή τους, ωστόσο η διαγράμμιση των δρόμων είναι εξίσου σημαντική ιδιαίτερα τα βράδια, καθώς βοηθούν τους οδηγούς να έχουν ορατότητα στο δρόμο. Παρακάτω ακολουθούν δηλώσεις κατοίκων και καταστηματαρχών που εστιάζουν στο τεράστιο πρόβλημα της διαγράμμισης:

Πέτρος Σταθόπουλος:

«Για να γίνουν αυτά τα πράγματα πρέπει να κοπεί κονδύλι και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον για το ζήτημα. Ο δήμαρχος δεν δείχνει το ενδιαφέρον του, το ίδιο και η Περιφέρεια. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των σκουπιδιών. Τόσοι τουρίστες έρχονται και συναντούν απαράδεκτες εικόνες. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Ηλεία. Ακόμα και πιο απλά ζητήματα όπως οι διαβάσεις είναι σβησμένες και οι πολίτες δεν μπορούν να δουν τα σημεία που πρέπει να περάσουν. Κάνω το σταυρό μου που δεν έχει γίνει ακόμα ατύχημα. Είμαστε τυχεροί. Κάτι πρέπει να γίνει!».

Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος:

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου την πόλη μας την επισκέπτονται όλοι οι ετεροδημότες της και πολλοί τουρίστες. Η εικόνα που παρουσιάζει ωστόσο είναι άσχημη, αφού απολύτως τίποτα δε δουλεύει. Ποιοι ευθύνονται όμως για αυτό; Έχουμε καταντήσει τριτοκοσμική πόλη που δεν έχει απολύτως τίποτα να επιδείξει. Ο δήμος έχει πάψει να ενδιαφέρεται. Ακόμα και ο κόσμος δε δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό που πρέπει στην προκειμένη περίπτωση».

Αλέξανδρος Καρανάσης:

«Καλό θα είναι οι διαβάσεις να τηρούνται από όλους, μιας και ο κίνδυνος να πάθει κάποιος πολίτης ατύχημα είναι ορατός. Από πλευράς οδηγών, οφείλουν να σέβονται τις περιοχές αυτές που είναι αποκλειστικά για τους πεζούς. Συνήθως στις διαβάσεις κοντά βρίσκονται και ράμπες για τα ΑμεΑ, οπότε είναι υποχρέωση όλων να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό προκειμένου και αυτοί να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους ευκολότερα».

Σωτήρης Κορκολής:

«Κάθε οργανωμένη πόλη πρέπει να ανανεώνει τις διαβάσεις των πεζών και όποιες γραμμές χρειάζονται για να βοηθούν στις προτεραιότητες των πεζών και των οχημάτων. Ακόμα, κάθε οργανωμένος λαός στο μυαλό πρέπει να σταματάει σ’ αυτές τις γραμμές για να εξυπηρετούνται και οι πεζοί. Πρέπει να διορθώσουμε και τα δυο κομμάτια, ώστε να προχωρήσουμε ως λαός και πόλη».

Ασημάκης Ασημακόπουλος:

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπάρχει πολλά χρόνια. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όμως ότι ο κόσμος δε σέβεται πλέον τις διαβάσεις. Βέβαια ο δήμος θα έπρεπε να είχε φροντίσει να ανανεώνονται οι διαβάσεις αυτές και να δημιουργεί το αίσθημα του σεβασμού. Όταν είναι σε τέτοια κατάσταση και ο οδηγός δεν έχει τη διάθεση να υπακούσει, η κατάσταση είναι λογικό να χειροτερεύει. Από το τίποτα μπορεί να προκύψει κάποιο σοβαρό συμβάν. Μακάρι οι αρμόδιοι να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλες τις καταστάσεις, ακόμα και τις πιο απλές. Είναι γενικότερα από τα πιο εύκολα ζητήματα σε ένα δήμο. Υπάρχουν διαβάσεις που φαίνονται και άλλες που σχεδόν έχουν σβηστεί».

Δ. Πύργου: Άμεσα η τακτοποίηση
του προβλήματος

Για το ζήτημα της μη ευθυγράμμισης των διαβάσεων στους δρόμους εστίασε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου Σωτήρης Γεωργόπουλος, που το τελευταίο διάστημα τόνισε πως πράγματι υπάρχει μηχανική βλάβη στο μηχάνημα που κάνει τις ευθυγραμμίσεις, υποστηρίζοντας όμως πως ήδη γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της ζημιάς και τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρίσκεται στους δρόμους για να διορθώσει το ζήτημα».

Όλη η επικαιρότητα