Ηλεία

Πύργος: «Κομμωτήρια δουλεύουν από μέσα, πολλά τα ραντεβού σε σπίτια» – Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο Κομμωτών

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟ

Καλεί τους συναδέλφους του και τους πολίτες να μην παίζουν με την υγεία τους και ζητά μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από την πολιτεία

Σοβαρές καταγγελίες, για κομμωτές και κομμώτριες που πάνε σε σπίτια πελατών και εργάζονται, αλλά και για κομμωτήρια που ενώ είναι κλειστά δουλεύουν από μέσα, έκανε ο κ. Ιωάννης Διονυσόπουλος, Πρόεδρος των κομμωτών Πύργου και Ταμίας κομμωτών Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο κ. Διονυσόπουλος, καταλαβαίνει την αγωνία των συναδέλφων του να εργαστούν και να βγάλουν χρήματα, αλλά θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτό που γίνεται, αφού αν ένας έχει κορωνοϊό και μεταδώσει τον ιό θα έχουμε μετά ένα ντόμινο!

«Γνωρίζω προσωπικά ότι συνάδελφοί μου πάνε σε σπίτια μετά από τηλεφωνικά ραντεβού. Όμως δεν γίνεται μόνο αυτό. Υπάρχουν κομμωτήρια που δουλεύουν από μέσα. Πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία να σηκώσουν όλα τα κομμωτήρια τα ρολά. Έχουν κατεβάσει τα ρολά από έξω και δουλεύουν από μέσα. Θα πάω και στην περιφέρεια για να δω τι θα γίνει. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Στον δρόμο τα βαλιτσάκια πάνε και έρχονται. Και η πρόεδρος των κομμωτών Ελλάδας μίλησε σήμερα για πειρατεία. Τι να κάνουμε; Αν τους κυνηγήσουμε θα μείνουμε 3- 4 κομμωτήρια στον Πύργο. Δεν σκέπτονται ότι λόγω της ίωσης που υπάρχει και επειδή όλοι έχουμε παιδιά, μπορούν να μεταφέρουν εύκολα τον ιό; Σε όλα τα σπίτια που πάνε μπορούν να απολυμαίνουν τα εργαλεία που έχουν; Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον».

Ακολούθως ο κ. Διονυσόπουλος κάλεσε τους πολίτες να μην διακινδυνεύουν την υγεία τους, αλλά και την υγεία των συνανθρώπων τους.

«Μπορούν και οι πολίτες να προστατευτούν. Ας πάρουν μια βαφή και να βαφούν μόνοι τους ή ας τους βοηθήσει ένα οικείο τους πρόσωπο. Μην παίζουν με την υγεία τους».

Όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα που έχουν και οι κομμωτές και κομμώτριες αυτή την χρονική περίοδο, που είναι κλειστά τα μαγαζιά τους, ο κ. Διονυσόπουλος ζήτησε ακόμη περισσότερα μέτρα από το κράτος.

«Φυσικά και έχουμε οικονομικό πρόβλημα. Όταν έχω 600 ευρώ ενοίκιο, έχω δύο άτομα προσωπικό και έχουμε τόσες πληρωμές, πως θα τα βγάλουμε πέρα; Καταλαβαίνω την ανάγκη των συναδέλφων να δουλέψουν, αλλά πρέπει να σκεφτούν και τις οικογένειές τους. Δηλαδή αν κολλήσει κάποιος θα γίνει χαμός. Και φυσικά αν ο πελάτης δεν το καταλαβαίνει αυτό, τι άλλο μπορώ να πω; Καθόμαστε όλοι μέσα για να προφυλαχθούμε και δεν βγαίνουμε έξω και πάμε και βάζουμε τον κομμωτή και την κομμώτρια μέσα στο σπίτι μας. Αυτά τα βλέπω εγώ ο ίδιος».

Όλη η επικαιρότητα