Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Πύργου: Άκουσε για κορωνοϊό και το… έβαλε στα πόδια!

Δύο είναι τα άτομα που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας – Νοσηλευτική μονάδα Πύργου και που θεωρούνται ύποπτα για κορωνοϊό, όπως δήλωσε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ TV ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Χρήστος Χριστόπουλος.

Ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος δήλωσε ότι το Νοσοκομείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όποια κατάσταση και αν προκύψει, ενώ ανέφερε πως περιμένει άμεσα προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ασθενής με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αποχώρησε από αυτό με δική του ευθύνη και αναζητείται από την αστυνομία, αφού ο νόμος πλέον είναι πολύ αυστηρός για παρόμοιες περιπτώσεις.

Αναφορικά με τα ύποπτα κρούσματα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ο κ. Χριστόπουλος τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται δυο ύποπτα κρούσματα, περιμένουμε τις απαντήσεις των τεστ, και μετά θα αποφασίσουμε τι θα γίνει. Αν είναι θετικά με τις τελευταίες οδηγίες θα πάνε στο Νοσοκομείο αναφοράς. Αν είναι αρνητικά θα παραμείνουν νοσηλευόμενα σε μας».

Σε ερώτηση αν το Νοσοκομείο μπορεί να φιλοξενήσει αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένα κρούσματα ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ,«δεν ισχύει ακόμη αυτό», ενώ ακόμη γνωστοποίησε πως τα περιστατικά που έχουμε στο νοσοκομείο δεν είναι πολίτες μεγάλης ηλικίας.

Για την προετοιμασία που έχει γίνει ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί ειδική πτέρυγα στον τρίτο όροφο, τονίζοντας χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ετοιμάσει περί τα 12 κρεβάτια, και είμαστε έτοιμοι αν μας ζητηθεί, να θέσουμε σε λειτουργία μια πτέρυγα που δεν λειτουργούσε στον τρίτο όροφο, Την έχουμε επισκευάσει, την έχουμε απολυμάνει, είναι έτοιμη για να νοσηλεύσουμε και αυτά τα περιστατικά. Εξάλλου έχουμε και κρεβάτια απομόνωσης στο ισόγειο, που θα πηγαίνουν εκεί τα περαστικά, πέρα του οικίσκου, και ένα δωμάτιο ακόμη εξοπλισμένο, σαν μονάδα εντατικής θεραπείας».

Φυσικά δεν μπορούσε να μην συγχαρεί όλο το προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν για να «ελέγξουν» την κατάσταση.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων. Τώρα αν είναι επαρκές. Και ασκήσεις έχουν γίνει, και συγκεντρώσεις έχουν γίνει και τους έχει εξηγηθεί πώς να συμπεριφέρονται στα πιθανά κρούσματα. Στην άσκηση τους έχει υποδειχτεί πως θα φορούν τις στολές, και πως θα τις βγάζουν. Νομίζω ότι έχουμε κάνει ότι χρειάζεται για να είμαστε έτοιμοι».

Επίσης για την πρόσληψη προσωπικού στο νοσοκομείο ανέφερε.

«Η προκήρυξη λήγει την Κυριακή, έχουμε ζητήσει και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά και λοιπό προσωπικό. Αν γίνουν προσλήψεις, που πιθανολογώ ότι θα γίνουν, θα είμαστε πανέτοιμοι. Είναι αρκετές οι θέσεις που έχουμε ζητήσει ως νοσοκομείο».

Και τέλος επιβεβαίωσε το συμβάν με ασθενή που ενώ είχε ύποπτα συμπτώματα δεν θέλησε να παραμείνει στο νοσοκομείο και αποχώρησε από αυτό.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Όντως υπήρχε περιστατικό ασθενή να μην θέλει να παραμείνει στο νοσοκομείο, αλλά από κει και πέρα το νοσοκομείο δεν είναι φυλακή. Δεν είμαστε δεσμοφύλακες εμείς. Από κει και πέρα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αναζητείται».

Όλη η επικαιρότητα