Εκκλησία Ηλεία

Πύργος: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του πολιούχου Άγιου Χαράλαμπου – Θα παραστεί ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες από πλευράς Δήμου Πύργου για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Χαράλαμπου, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Όπως είναι ήδη γνωστό στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης.

Αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Θεία Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής και στην συνέχεια θα ακολουθήσει την περιφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους.

Η τελετή ανακήρυξης του πρώτου πολίτη της χώρας ως επίτιμου δημότη Πύργου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με ώρα έναρξης στις 12 το μεσημέρι.

Στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο επίσημο γεύμα, από τον Δήμο Πύργου, που θα φιλοξενηθεί στο ρεστοράν «Κίρκη» στον Άγιο Γεώργιο…

Μπαξεβανάκης – Τσιρώνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις θα παραστεί εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Το παρόν θα δώσει, προσκεκλημένος του Δήμου Πύργου, και ο  αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τελευταίος μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή είχαν ανακηρυχθεί επίτιμοι δημότες Πύργου, τον Ιούλιο του 2017, για την συνεισφορά τους στη επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων…

Η διαδρομή της περιφοράς της εικόνας

Σημειώνεται επίσης πως η περιφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους (σ.σ. θα ξεκινήσει στις 11 π.μ.), αναμένεται να ακολουθήσει φέτος μικρότερη διαδρομή ξεκινώντας από τον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής, συνεχίζοντας στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, έως το Επιμελητήριο Ηλείας όπου θα συνεχίσει στην οδό Πατρών, κατόπιν στην Μανωλοπούλου και –αφού στρίψει στην οδό Μπιζανίου, θα επιστρέψει στην Αγία Κυριακή.

Επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας θα ανακηρυχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Την απόφαση, κατόπιν εισήγησης του προέδρου Δημήτρη Δημητρουλόπουλου, να ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, έλαβε προ καιρού ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Αρχικώς η ανακήρυξη προγραμματιζόταν να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, όταν διοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας μεγάλο επιστημονικό συνέδριο με την ευκαιρία των εορτασμών των 150 χρόνων από την ίδρυση του Πρωτοδικείου Ηλείας, αλλά οι αυξημένες υποχρεώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είχαν επιστρέψει τότε την παρουσία του στο συνέδριο, στο οποίο μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός του. Η προσεχής όμως κάθοδός του στον Πύργο δίνει την ευκαιρία υλοποίησης της απόφασης αυτής κι έτσι αμέσως μετά την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Λάτσειο, θα ακολουθήσει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας η αντίστοιχη τελετή. Κατά τη διάρκεια της θα επιδοθούν στον κ. Παυλόπουλο, η απόφαση της ανακήρυξης και αναμνηστικά δώρα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ανώτατος Άρχοντας της χώρας θα επισκεφθεί τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, που θα είναι ο πρώτος δικηγορικός σύλλογος, πλην αυτού της Αθήνας, τον οποίο επισκέπτεται ο κος Παυλόπουλος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλη η επικαιρότητα