Ηλεία

Πύργος: Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτώβριου 1940

Ακούστε το άρθρο

Με τη μεγάλη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Ηλεία. Επίκεντρο θα είναι η πρωτεύουσα του Νομού, ο Πύργος, όπου θα παραβρεθεί και ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Ηλείος Υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία θα τελεστεί στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει, ο καθηγητής του Γυμνασίου Καράτουλα, φιλόλογος Γιώργος Κουρκούτας. Θα ακολουθήσει, στις 10:30 π.μ, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ στις 11:30 το πρωί, στην οδό Μανωλοπούλου, θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Λαογραφικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου.

Στο Μνημείο Ηρώων

Εξάλλου, χθες το πρωί, οι σημαιοφόροι Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, κρατώντας το Εθνικό Σύμβολο στα χέρια τους, συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο, και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ζεύλα που στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στους συμβολισμούς της ημέρας και των αγώνων των προγόνων μας, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

Η λήξη της σεμνής τελετής έγινε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Όλη η επικαιρότητα