Ηλεία

Πύργος: Κρεοπωλεία στο στόχαστρο διαρρηκτών…

Ακούστε το άρθρο

Τεράστια προβλήματα, όπως δείχνουν τα γεγονότα των περασμένων ημερών, δεν θα έχουν οι επιχειρήσεις του Πύργου μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στο θέμα της ασφάλειάς τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι απόπειρες διαρρηκτών να εισέλθουν σε τρεις διαφορετικές τοπικές και ευρέως γνωστές επιχειρήσεις της πόλης, με τη μια μόνο εξ’ αυτών να είναι επιτυχής.

Όπως φάνηκε και από το είδος των επιχειρήσεων που χτύπησαν, στόχος των δραστών ήταν τα κρεοπωλεία, από τα οποία πέραν του χρηματικού οφέλους που αποκόμισαν, έκλεψαν και πολλά κιλά κρέας που είχαν οι ιδιοκτήτες στα ψυγεία τους.

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες καθώς και άλλοι συνάδελφοί τους, που βλέπουν πως οι δράστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κλείσιμο που έχει επιβάλλει στην αγορά η κυβέρνηση, ενώ οι διαρρήξεις των περασμένων ημερών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και σε άλλες επιχειρήσεις γενικού ενδιαφέροντος που παραμένουν ουσιαστικά ανυπεράσπιστες στο έλεος των εγκληματιών.

Η πρώτη επιχείρηση που δέχθηκε το πλήγμα ήταν γνωστό κρεοπωλείο στην οδό Ερμού, με τον ιδιοκτήτη να βρίσκει παραβιασμένες τις θύρες της. Όπως έγινε γνωστό, «φτερά» είχαν κάνει όλα τα κρέατα που υπήρχαν στο ψυγείο και προσεγγίζουν τα 150 κιλά.

Η συνολική ζημιά πλησιάζει τα 1.000 ευρώ, με την αστυνομία ήδη να έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να βρει τους δράστες. Ωστόσο, η εγκληματική τους δράση δεν σταματά εκεί.

Η συνέχεια δόθηκε σε δύο κρεοπωλεία της 28ης Οκτωβρίου, όπου έγινε προσπάθεια διάρρηξής τους χωρίς ευτυχώς επιτυχή κατάληξη.

Τα σημάδια που βρήκαν στις πόρτες των επιχειρήσεών τους αποδεικνύουν τη θρασύτατη προσπάθειά τους να παραβιάσουν τις επιχειρήσεις, η οποία ωστόσο σταμάτησε απότομα, είτε λόγω αδυναμίας να ολοκληρώσουν την εγκληματική τους δράση, είτε επειδή πιθανόν πέρασε από το σημείο κάποιος και προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί έφυγαν.

Πιθανότατα πρόκειται για τους ίδιους δράστες, μέλη σπείρας που στόχο έχουν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στις τοπικές επιχειρήσεις και να βγουν οι ίδιοι κερδισμένοι.

Όλη η επικαιρότητα