Ηλεία

Πύργος: Κρίσιμα και αναπάντητα ερωτήματα για την 22χρονη Αρετή

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της 22χρονης Αρετής Ζαχαροπούλου από τη Βαρβάσαινα, η οποία έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης πανελλαδικά.

Μετά την αποκάλυψη της εφ. «Πατρίς» ότι η οικογένεια αμφισβητεί την αρχική αστυνομική εκδοχή περί αυτοκτονίας, η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στο τμήμα Εγκλημάτων Κατά της Ζωής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και διερευνάται ως ανθρωποκτονία.

Χθες έγιναν ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, τόσο από τεχνικό σύμβουλο που όρισε η οικογένεια, όσο και από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», αιτία θανάτου είναι ο «ασφυκτικός θάνατος», ενώ σε έναν μήνα θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι αστυνομικές αρχές ερεύνησαν το διαμέρισμα της 22χρονης στο Αιγάλεω, συλλέγοντας στοιχεία και αποτυπώματα για να διαπιστωθεί αν και πότε υπήρχαν κι άλλα άτομα στον χώρο και αν συσχετίζονται με τον χρόνο θανάτου της Αρετής.

«Σε συνεργασία με τον επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, κ. Χασιώτη, υλοποιούνται μία μία οι ανακριτικές ενέργειες με υποδειγματικό τρόπο. Από μια σειρά στοιχεία και πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώση της οικογένειας επισημάναμε τα στοιχεία στην αρμόδια εισαγγελική αρχή με τη μήνυση κατ’ αγνώστων» δήλωσε ο κ. Τζαβάρας και αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημεία προβληματισμού.

«Υπάρχει μια μαρτυρία ενοίκου ότι το κρίσιμο βράδυ, Πέμπτη προς Παρασκευή 21 προς 22 Μαρτίου, ακούστηκαν από τον επάνω όροφο φωνές σαν να γινόταν πάρτι. Μας προβληματίζει το ότι όλα τα αρχεία του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του ipad είναι σβησμένα. Επίσης στο διαμέρισμα υπάρχει υποδειγματική τάξη. Η κοπέλα συνήθιζε να βάζει σύρτη στην πόρτα και να κλειδώνει αφήνοντας επάνω το κλειδί, ενώ σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρχε κλειδί στην πόρτα. Υπάρχουν φωτογραφίες από τις οποίες προκύπτει σχέση με κάποια πρόσωπα για τα οποία η έρευνα θα πρέπει να προσανατολίσει το ενδιαφέρον ώστε να έχουμε επιβεβαίωση για το αν συνέβη ή όχι αυτό το πάρτι», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε ότι αναμένει και το υλικό από κάμερα, που θα πιστοποιήσει ποιοι επισκέφθηκαν το διαμέρισμα.

«Θα το φτάσουμε μέχρι τέλους»

Παράλληλα, ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε και σε επιστημονικές απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες εκφράζονται ενστάσεις σχετικά με το αν στον συγκεκριμένο τρόπο αυτοκτονίας (δι’ ασφυξίας) μπορεί να προβεί κάποιος μόνος του ή χρειάζεται και τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν φωτογραφίες που εμφανίζουν την κοπέλα σε ιστότοπους σχετιζόμενους με σατανιστικές τελετές, κάτι που ήδη ερευνάται από τις Αρχές.

Ο πατέρας της 22χρονης, δήλωσε χθες ότι τελευταία επικοινωνία με την κόρη του ήταν στις 9:10 το βράδυ της Πέμπτης, όταν και μίλησε με την οικογένεια.

«Την επόμενη μέρα δεν μας πήρε τηλέφωνο και είχαμε μια ανησυχία γιατί συνήθς στις 7 το απόγευμα μας έπαιρνε τηλεφωνο σε καθημερινή βάση. Κάναμε διαρκείς προσπάθειες να επικοινωνήσουμε και συλλέγαμε πληροφορίες από τη γειτονιά αν την είδαν. Μας είπαν ότι το βράδυ άκουσαν φασαρία, ότι γινόταν κάποιο πάρτι. Κινήσαμε Κινησαμε διαδικασία να ειδοποιήσουμε φίλη της και την σπιτονοικοκυρά. Μετά ειδοποίησα και κλειδαρα. Τα μαντάτα τα έμαθα όταν πήγε η αστυνομία ενώ ήμουν στο δρόμο» είπε αρχικά και σημείωσε πως θα φτάσει μέχρι τέλους για να βρει την αλήθεια.

«Είμαστε τώρα στη διαδικασία της έρευνας. Ό,τι είναι θα βγει στη φόρα. Δεν  είχα σημάδια, όλα πηγαιναν καλά. Πώς όλα αυτά μπήκαν στο μυαλό του παιδιού μου θα το δουμε στην πορεία. Η τελευταία μας επικοινωνία ήταν στο viber, όπου ενημέρσε τη μητέρα της ότι είχε πάει καλά στις σπουδές της στην Ψυχολογία. Της έλεγα μόνο να προσέχει» είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της.

Η κηδεία της Αρετής θα τελεστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαρβάσαινας. Η εφ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της κοπέλας.

Όλη η επικαιρότητα