Χωρίς κατηγορία

Πύργος: Κυριακή με καταστήματα… ερμητικά κλειστά!

kleista_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κατεβασμένα παρέμειναν χθες τα ρολά στα περισσότερα καταστήματα του Πύργου με ελάχιστες εξαιρέσεις εμποροϋπαλλήλων που επέλεξαν ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πύργου και Συναφών Ειδικοτήτων και Επιχειρήσεων που είναι καλυπτόμενες από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, κα Χρύσα Ζούπη και ο Γιώργος Δούνιας, μέλος του Κινήματος «Ενάντια στο Μνημόνιο», την Παρασκευή σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εμποροϋπαλλήλους προκειμένου να απεργήσουν και να διαμαρτυρηθούν για το νέο μέτρο που θέλει ανοικτά τα καταστήματα ακόμα και τις Κυριακές.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων, διατηρώντας τα καταστήματα κλειστά, λέγοντας με αυτό τον τρόπο «ναι» στην κυριακάτικη αργία. Ωστόσο το «ναι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είπαν με τον δικό τους τρόπο ορισμένοι που επέλεξαν ν’ ανοίξουν τα καταστήματά τους, που όμως δεν ξεπέρασαν το 5%.

Κλιμάκιο μελών του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων και μελών του κινήματος «Ενάντια στο Μνημόνιο», επισκέφθηκε τα καταστήματα που παρέμειναν ανοικτά και ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες που τελικά δεν απέργησαν για την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της αργίας της Κυριακής.

Όπως δήλωσε η κα Χρύσα Ζούπη, «η τοπική κοινωνία του Πύργου στήριξε τα εργατικά δικαιώματα με την αποχή των εμποροϋπαλλήλων από το άνοιγμα των καταστημάτων τους και των καταναλωτών από τα ψώνια. Μόλις το 5% περίπου των επιχειρήσεων έμειναν ανοικτές και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όταν ένας κλάδος πλήττεται έρχεται και η σειρά του επόμενου… Οπότε ο ένας κλάδος πρέπει να στηρίζει τον άλλο. Μόνο τότε θα τα καταφέρουμε! Χθες ο Πύργος απέδειξε περίτρανα ότι υποστηρίζει τον αγώνα του εργαζόμενου! Είμαστε χριστιανοί, είμαστε οικογενειάρχες και πρέπει να διεκδικήσουμε την ατομική μας ελευθερία και να χρησιμοποιήσουμε την Κυριακή όπως πρέπει.

Επίσης, θέλω να συμπληρώσω ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ. Χαράλαμπος Καφύρας είναι υπέρ της Κυριακάτικης αργίας. Πρέπει λοιπόν να ευχαριστήσουμε θερμά έναν φορέα της τοπικής κοινωνίας που μας στηρίζει. Θα έπρεπε να βρίσκονται στο πλευρό μας άλλοι φορείς που ενώ τα ονόματά τους υπάρχουν σε ψηφοδέλτια δεν είναι στο πλευρό του εργαζόμενου. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος πρέπει να επιλέξει αυτή τη φορά ποιον θα ψηφίσει για εκπρόσωπό του».

Ο κ. Γιώργος Δούνιας επεσήμανε ότι οι εμποροϋπάλληλοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους την Κυριακή. «Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι λίγες οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων… Η κρίση στην αγορά δεν οφείλεται στο ωράριο αλλά στην μειωμένη αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού.

Εμείς ως «Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο» και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων δημιουργήσαμε ένα κλιμάκιο, επισκεφθήκαμε τα λιγοστά καταστήματα που λειτούργησαν και ενημερώσαμε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους για την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της Κυριακάτικης αργίας».

Γαληνή Τσαρουχά

galini_tsaroucha@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα