Ηλεία

Πύργος: Λαϊκή συνέλευση για το θέμα των προσφύγων στη Σκαφιδιά – Τι θα γίνει με τη λειτουργία των κατασκηνώσεων

Ακούστε το άρθρο

Λαϊκή συνέλευση ώστε να συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με την δημιουργία Hot Spot στο χώρο όπου λειτουργούν οι κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, κατά την διάρκεια της οποίας, αποφάσισαν να μεταφέρουν τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις τους, προς τους αρμόδιους φορείς και ειδικά στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανό – με τον οποίο θα επιδιώξουν και συνάντηση – ως προς την δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στην περιοχή.

Αυτό, όπως εξήγησαν οι κάτοικοι της Σκαφιδιάς, οφείλεται στο γεγονός πως οι ίδιοι, παραμένουν σταθεροί στην άποψη, πως ο χώρος των κατασκηνώσεων δεν θα πρέπει να αλλάξει «δομή» και να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος κατασκηνώσεων. Επίσης ξεκαθάρισαν πως ο λόγος της λαϊκής τους συνέλευσης δεν είναι συνέπεια ξενοφοβισμού ή ρατσισμού, αντιθέτως, θεωρούν πως πρέπει ο χώρος που ανήκει στην Μητρόπολη, να συνεχίσει να φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι, τους προσκόπους ή παιδιά από διάφορες περιοχές που επισκέπτονται την Ηλεία.

Στην λαϊκή συνέλευση χθες, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι του χωριού και ο πρόεδρος της κοινότητας, Ανδρέας Καλόφωνος, αποφασίσθηκε να συσταθεί επιτροπή η οποία θα επιδιώξει σήμερα κιόλας να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανό, ώστε να του μεταφέρει τις απόψεις του χωριού, αλλά και η πραγματοποίηση εκ νέου λαϊκής συνέλευσης, το ερχόμενο Σάββατο στις 3 το μεσημέρι, όπου κι εκεί αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι γειτονικών κοινοτήτων όπου θα συζητηθεί το ίδιο θέμα.

«Πραγματοποιήσαμε μια λαϊκή συνέλευση με την συμμετοχή των κατοίκων της κοινότητάς μας προκειμένου να συζητήσουμε το ενδεχόμενο της δημιουργίας Hot Spot στην περιοχή μας, στο σημείο όπου λειτουργούν οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης. Εκφράσαμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό και πιστεύω πως η απόφαση των κατοίκων είναι ομόφωνα να μην γίνει εδώ αυτό το κέντρο φιλοξενίας. Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί απλά φοβόμαστε για την ομαλότητα και την ισορροπία της περιοχής μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκαφιδιάς, Ανδρέας Καλόφωνος.

Πάντως, να σημειωθεί ότι εκείνο που ισχυρίζονται στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι, είναι ότι ο χώρος της κατασκήνωσης πρέπει να παραμείνει ως έχει και να μην μετατραπεί σε Κέντρο Φιλοξενίας.

Όλη η επικαιρότητα