Πύργος: Μάχη με τις φλόγες στην Ώλενα – Κάηκε δασική έκταση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δεύτερη συνεχή ημέρα οι πυροσβέστες της Ηλείας, αφού ακόμα ένα πύρινο μέτωπο ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή της Ώλενας και δοκίμασε για πολλοστή φορά τις ικανότητες των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που δείχνουν πριν καν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος πως είναι σε συνεχή επαγρύπνηση όσες φορές κι αν έχουν κληθεί να παρέμβουν.

Ειδικότερα, το πρώτο σήμα ελήφθη στις 15:30 και άμεσα έσπευσαν στο σημείο 5 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άνδρες και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του διοικητή Π.Υ. Πύργου το διάστημα αυτό, Θοδωρή Λεβέντη. Από τα πυροσβεστικά οχήματα, 2 προέρχονταν από το Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και 1 από το Π.Κ. Κρεστένων. Στο σημείο το παρόν έδωσε και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, το σημείο της οποίας ωστόσο ήταν προσβάσιμο μονάχα από τα μικρότερα πυροσβεστικά οχήματα της υπηρεσίας. Η άμεση κινητοποίηση των ανθρώπων της υπηρεσίας αποτέλεσαν και το βασικό λόγο που δεν έλαβε διαστάσεις η πυρκαγιά, με μόλις 5 στρέμματα να γίνονται στάχτη. Η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς έγινε στις 21:05, με τα τελευταία οχήματα να αποχωρούν από το σημείο.

Να σημειωθεί πως το Ανακριτικό Τμήμα της υπηρεσίας που βρέθηκε στο σημείο, έφθασε στη σύλληψη ενός άνδρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.