WEB tv Εκπαίδευση Ηλεία

Πύργος: Μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι σε δασκάλα του 1ου Δημοτικού (VIDEO)

«Από αυτά τα παιδιά, γέμισα ελπίδα, ότι αυτή η χώρα δε θα σταματήσει να ¨ταξιδεύει¨. Ότι θα συνεχίσει το ταξίδι της, κόντρα σε ανέμους και καιρούς δύσκολους, γιατί το ¨καράβι¨ θα το οδηγήσουν τέτοια παιδιά…», λέει εμφανώς συγκινημένη η εκπαιδευτικός Μαρία Πεφάνη – Αναστασοπούλου, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στις μαθήτριες Ρεβέκκα Μώρου και Βασιλική Αγγελοπούλου, που βρήκαν και της παρέδωσαν το πορτοφόλι που έχασε.

Μια πράξη, που αποτελεί το πιο δυνατό μάθημα ήθους, από τη νέα γενιά, που για μια ακόμα αφορά αποδεικνύει ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο. Μια πράξη, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο από τους  συνομηλίκους τους, αλλά και από τους μεγαλύτερους.

Το πρωί της Παρασκευής, η εκπαιδευτικός της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, Μαρία Πεφάνη – Αναστασοπούλου, παίρνει την τσάντα της από το κάθισμα του αυτοκινήτου – χωρίς να αντιληφθεί ότι πέφτει το πορτοφόλι που είχε ακουμπήσει πάνω σε αυτή – και μπαίνει βιαστικά στην τάξη. Το μάθημα αρχίζει, με την πόρτα της αίθουσας πάντα ανοιχτή και λίγα λεπτά αργότερα κάνουν την εμφάνιση τους οι μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, στο Τομέα της Νοσηλευτικής, Ρεβέκκα Μώρου και Βασιλική Αγγελοπούλου, ρωτώντας την εκπαιδευτικό αν της ανήκει το πορτοφόλι, το οποίο είχαν βρει λίγο νωρίτερα, στην άκρη του πεζοδρομίου, κατά τη διαδρομή τους προς το σχολείο. «Δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα χαρά, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν είχα αντιληφθεί καν ότι έχω χάσει το πορτοφόλι μου», λέει η κα Πεφάνη, εξηγώντας πως, τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσε, ήταν, έκπληξη και υπερηφάνεια. «Ένιωσα, σαν αυτά τα κορίτσια να ήταν παιδιά μου, ή κάποτε να ήταν μαθήτριές μου», είπε, εκφράζοντας τα θερμά της συγχαρητήρια στους γονείς και δασκάλους των κοριτσιών, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «…αυτή η συμπεριφορά, πηγάζει και έχει ως πρότυπο, αρχικά τους γονείς και στη συνέχεια τους δασκάλους, σε όλες τις βαθμίδες».

Αναζητώντας την κάτοχο

Τα δυο κορίτσια, όπως εξήγησαν μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή να κρατήσουν το πορτοφόλι, αφού όταν το έπιασαν στα χέρια τους και διαπίστωσαν ότι έχει χρήσιμα έγγραφα και κάρτες. Μάλιστα, αρχικά έψαξαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων της περιοχής, ελπίζοντας ότι θα βρουν το όνομα της κατόχου, σύμφωνα με τα έγγραφα που υπήρχαν στο πορτοφόλι. «Σκεφτήκαμε να το πάμε στην Αστυνομία, αλλά επειδή δε θέλαμε να αργήσουμε στο σχολείο  μας. Έτσι, αποφασίσαμε να πάρουμε κάποια τηλέφωνα από αυτά που είχε το μπλοκάκι που υπήρχε στο πορτοφόλι. Το πρώτο που καλέσαμε ήταν ο σύζυγος της κας Πεφάνη και έτσι φτάσαμε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και της το παραδώσαμε», εξηγεί η Ρεβέκκα, που δεν κρύβει τη χαρά της για το γεγονός ότι, μαζί με τη φίλη της, έκαναν μια καλή πράξη και γλύτωσαν την κα Πεφάνη από μεγάλη περιπέτεια, όσον αφορά την αντικατάσταση των εγγράφων, ταυτοτήτων και καρτών. Και η Βασιλική – έχοντας και η ίδια χάσει κάποια στιγμή το δικό της πορτοφόλι, αναλογιζόμενη την αγωνία της κατόχου – είπε πως, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι λάθος και άδικο, αν κάποιος βρει ένα πορτοφόλι, να πάρει τα χρήματα και να το πετάξει, όπως δυστυχώς συμβαίνει συνήθως. «Οι δικοί μου, από μικρή μου είχαν πει πως, αν βρω κάτι, θα πρέπει να το επιστρέψω στον κάτοχο του. Και τώρα, ήρθε η στιγμή να κάνω πράξη τη συμβουλή τους», λέει η ίδια, ελπίζοντας ότι και άλλοι άνθρωποι, συμμαθητές τους αλλά και μεγαλύτεροι, θα πράξουν το ίδιο, αν βρεθούν στην ίδια θέση.

Έκπληξη, σεβασμός, συγκίνηση

Και μπορεί η πράξη αυτή των κοριτσιών, να «γλύτωσε» την κα Πεφάνη από μια αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία για την έκδοση νέας Αστυνομικής Ταυτότητας, ακύρωσης των Τραπεζικών Καρτών και έκδοσης νέων, καθώς και αντικατάστασης των προσωπικών εγγράφων που είχε στο πορτοφόλι της, ωστόσο η ίδια, λίγο το σκέφτεται αυτό. «Αυτό το γεγονός, μου προκάλεσε έκπληξη, συγκίνηση, σεβασμό στα νέα παιδιά Είμαι πολύ συγκινημένη και θεωρώ ότι μέσα από αυτό το γεγονός, είμαι τυχερή που μου συνέβη, ήταν κάτι ωραίο στη ρουτίνα της ζωής μου», καταλήγει η κα Πεφάνη.

Όλη η επικαιρότητα