Ηλεία

Πύργος: Μαζική κινητοποίηση για τον εντοπισμό του Θύμιου

Συνεχίζει τις έρευνες η αστυνομία, επέστρεψε η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, έφτασαν στον Πύργο χθες εθελοντές.
Ακούστε το άρθρο

Στο Επιτάλιο βρέθηκε χθες η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας που σε συνδυασμό με την Αστυνομία συνεχίζουν και εντείνουν τις έρευνες τους για τον εντοπισμό του Θύμιου Μπουγά, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 4 Μαΐου και σήμερα συμπληρώνονται 16 ημέρες που δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Το εύρος των ερευνών όσο πάει και ανοίγει αφού όσες προσπάθειες έγιναν εντός της πόλης, για τον ίδιο ή για κάποιο σημάδι που να μπορεί να αξιοποιηθεί δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και επικεντρώνεται κυρίως σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και χωράφια, όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να έψαξε καταφύγιο ο 39χρονος άνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαΐου εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνιση του Θύμιου Μπουγά και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ, όμως οι πρώτες έρευνες ήταν άκαρπες και σταμάτησαν.

Την περασμένη Τρίτη ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή των διασωστών και χθες βρέθηκαν στο Επιτάλιο και τις γύρω περιοχές αλλά για μία ακόμα φορά δεν βρέθηκαν σημάδια ζωής του 39χρονου.

Οι Αρχές πάντως το μόνο που αποκλείουν είναι ο Θύμιος Μπουγάς να έχει επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, το Καλλιάνι Γορτυνίας αφού σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανεπιθύμητος στο χωριό χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί ο λόγος.

Την ίδια ώρα, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Χαλάστρα κλιμάκιο εθελοντών και φορέων που συνεργάζονται με το Φόρουμ «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος», όπου το μέλος του Νατάσα Μποζίνη κίνησε όλες τις διαδικασίες για την έκδοση του Silver Alert, καθώς και η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας την οποία εκπροσωπεί η πρόεδρός της κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου Λαζάρη (πρώην Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σ.Κ.Π), ήρθαν χθες στην περιοχή.

Στόχος η επίσημη ενημέρωση σχετικά με όλες τις εξελίξεις και τη συνεργασία με τον δήμο ώστε να ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή στις έρευνες και των ειδικευμένων δυνάμεων της IDAFK για εύρεση ατόμων με υψηλό κίνδυνο λόγω αναπηριών.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο αλλά και την Αστυνομία προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για την πορεία των ερευνών και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την περίπτωση του Θύμιου Μπουγά και από σήμερα αναμένεται να μπει ενεργά στις έρευνες για την εντοπισμό του.

Θυμίζουμε πως από το πρωί της περασμένης Δευτέρας έχει αποσταλεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου στην Εισαγγελία της Ηλειακής πρωτεύουσας η δικογραφία στην οποία αναφέρονται οι ταυτοποιημένοι 11 νεαροί, που επιτέθηκαν με πέτρες και βεγγαλικά στον 39χρονο συντοπίτη τους.

 Η Εισαγγελική Αρχή μελετά τη δικογραφία και σύντομα θ’ απαγγείλει κατηγορίες, ανάλογα με τον ρόλο και τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στα επεισόδια σε βάρος του Θύμιου Μπουγά, ενώ έξοδα πολιτικής αγωγής είναι διατεθειμένη να αναλάβει η «Γραμμή Ζωής» όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. και δημιουργός της υπηρεσίας Silver Alert Hellas Γεράσιμος Κουρούκλης.

Αναφερόμενος ο ίδιος στο ενδιαφέρον του κόσμου και τα τηλεφωνήματα που δέχονται στο silver alert, τόνισε: «Έχουμε εκατοντάδες τηλεφωνήματα, από όλη την Ελλάδα, τα οποία όμως δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε. Ο κόσμος έχει φτάσει σε μια αυθυποβολή και βλέπει γύρω του Ευθύμηδες. Αυτό δεν είναι καλό».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα