Ηλεία

Πύργος: Με μέτρα και μάσκες οι πιστοί στις εκκλησίες για τα Θεοφάνεια

Θεοφάνεια χωρίς καθαγιασμό των υδάτων φέτος στην Ηλεία
Ακούστε το άρθρο

Στις εκκλησίες προσήλθαν οι πιστοί σήμερα για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πύργο, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Τα φετινά Θεοφάνεια «βρίσκουν» την Ηλεία στην λίστα με τις «επικίνδυνες» περιοχές, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Έτσι, ο δήμος του Πύργου ανακοίνωσε ότι λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης ο εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει χωρίς την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Κατάκολο.

Ωστόσο, οι πιστοί προσήλθαν κανονικά στην εκκλησία για τον αγιασμό των Θεοφανείων, τηρώντας αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες τους.

Δείτε εικόνες από τον Άγιο Νικόλαο, στην πλατεία του Πύργου:

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Ηλείας

Από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ανακοινώθηκε πως λόγω της μεγάλης αύξησης της διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς και της επικινδυνότητας της παραλλαγής Όμικρον στην περιοχή μας, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος ρίψεις του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, τις λίμνες ή τους ποταμούς.

Ο αγιασμός των πιστών θα γίνει την ημέρα των Φώτων στους Ναούς, τηρουμένων πάντων των αναγκαίων μέτρων προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) κλπ.

Ο αγιασμός των υδάτων του Ιονίου πελάγους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα γίνει τα Φώτα, από τον Μητροπολίτη Ηλείας, κάποια ώρα, σε κάποια ερημική ακτή της Μητροπόλεως μας, χωρίς πιστούς, με ένα μόνον ιερέα.

Όλη η επικαιρότητα