Ηλεία

Πύργος: Με προσωπικό δίμηνης σύμβασης οι παιδικοί σταθμοί από Δευτέρα

paidikos_stahmos_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ανακοίνωσε ο δήμος του Πύργου για την κάλυψη των αναγκών των Παιδικών Σταθμών του, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται περίπου διακόσια (200) παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Λόγω της καθυστέρησης προσλήψεων με εντεκάμηνες συμβάσεις όμως, το προσωπικό που απασχολείται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς θα πρέπει να διαθέτει δίμηνη σύμβαση η οποία θα ολοκληρώνεται μετά το πέρας της διάρκειάς της.

Το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα, το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών να ανανεώνεται διαρκώς και ανα δύο μήνες. Έτσι για το διάστημα από τις 4 Νοεμβρίου 2013 μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου του 2014 ο δήμος του Πύργου, ανακοίνωσε την πρόσληψη έξι ατόμων για τους Παιδικούς του Σταθμούς με σκοπό την άμεση και εύρυθμη λειτουργία τους και συγκεκριμένα οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν δύο νηπιαγωγούς, δύο βρεφονηπιοκόμους και δύο μάγειρες.

«Στις 26 Μαρτίου 2013 έγινε ο προγραμματισμός προσλήψεων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Πύργου, της Ώλενας και του Επιταλίου που θα είχαν σχέση εργασίας 11 μηνών. Δεν έχουμε πάρει έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών γι αυτές τις θέσεις, όπως δεν έχει πάρει κανένας δήμος της χώρας, παρά το γεγονός ότι έγινε έγκαιρα η διαδικασία. Κατόπιν αυτών αναγκαζόμαστε να προσλαμβάνουμε άτομα με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών για να καλύψουμε τις ανάγκες παρά το ότι γνωρίζουμε ότι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με την συχνή αντικατάσταση των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Patrisnews.com ο αντιδήμαρχος Πύργου, Λάμπης Αριστειδόπουλος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα