Πολιτική

Πύργος: Με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την χρηστή διαχείριση των πόρων προς όφελος των πολλών

protoboylia_politon.jpg

Με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την χρηστή διαχείριση των πόρων του δήμου Πύργου προς όφελος των πολλών, ξεκίνησαν οι διεργασίες για την δημιουργία δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει τον θώκο του δήμου Πύργου στις επερχόμενες εκλογές, από πρωτοβουλία πολιτών, που χθες το απόγευμα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο.

Έτσι την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου, η πρωτοβουλία πολιτών, έχει προσκαλέσει σε γενική συνέλευση, πολίτες από τον Πύργο, με σκοπό να διαμορφωθεί, όπως επισημάνθηκε χθες, ένα κοινό πρόγραμμα διεξόδου από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του Πύργου που είναι απόρροια των «κακών» πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

«Σε έναν δήμο βυθισμένο εδώ και 16 χρόνια στη διαπλοκή, την αδιαφάνεια, την διαφθορά, τους εκβιασμούς και την αφασία καλούμαστε να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία. Η απερχόμενη δημοτική αρχή μας άφησε όχι μόνο έναν υπερχρεωμένο δήμο, τελευταίο σε όλα τα επίπεδα αλλά και άλυτα όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου μας, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις των πεπραγμένων της στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία», ανέφερε μεταξύ άλλων η δικηγόρος, Δώρα Καλάκου, το όνομα της οποίας ακούγεται πολύ τελευταία για υποψηφιότητα στη δημοτική παράταξη που αναμένεται να κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο του Πύργου, η πρωτοβουλία πολιτών για τη συγκρότηση δημοτικής κίνησης που αποτελούταν από τη δικηγόρο, Δώρα Καλάκου, τον έμπορο, Γιώργο Δούνια και τον εκπαιδευτικό, Σπύρο Σιδηροκαστρίτη, απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του τόπου για να δημιουργηθεί, όπως τονίστηκε, ένας δήμος που θα βγάλει από την εγκατάλειψη τα 48 δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πύργου και θα ενισχύσει την συμμετοχή του στα κοινά αναβιώνοντας τις λαϊκές συνελεύσεις και δημιουργώντας ένα μέτωπο «αντικαλλικρατικό και αντιμνημονιακό».

«Στόχος μας είναι ως πολίτες ενεργοί, ως συλλογικότητα να συμβάλλουμε στη δημιουργία, να συμβάλλουμε στην ανατροπή να αρχίσουμε να παίρνουμε ως δήμος και ως κοινωνία έναν άλλον δρόμο, αυτόν της διεξόδου. Με άλλες αρχές, άλλες αξίες, άλλες προτεραιότητες και άλλα πρότυπα από αυτά που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση», επεσήμανε η κ. Καλάκου.

Από την πλευρά του ο έμπορος, Γιώργος Δούνιας, τόνισε ότι: «Θεωρούμε ως μέλη κινημάτων αλληλεγγύης ανεπίτρεπτη την απουσία του δήμου από τους αγώνες των δημοτών του για αξιοπρεπή επιβίωση. Η χρήση κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών κατά των ίδιων των δημοτών είναι κατακριτέα και απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε δημοκρατικές παρατάξεις. Παλεύουμε για ένα δήμο που θα στηρίζει τις δομές αλληλεγγύης και τη συμμετοχική δημοκρατία. Παλεύουμε για ένα δήμο που κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς νερό, κανένα σπίτι δεν θα πέσει στα χέρια των τραπεζών ή άλλων οργανισμών».

Τέλος ο εκπαιδευτικός Σπύρος Σιδηροκαστρίτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Πιστεύουμε ότι σήμερα που βιώνουμε στο πετσί μας όλοι και όλες αυτή την ανελέητη καταστροφή που απειλεί να αφανίσει γενιές ολόκληρες είναι καιρός να αφυπνιστούμε. Να γίνουμε πρωταγωνιστές στα πράγματα που μας αφορούν. Προσκαλούμε στον κοινό μας αγώνα κάθε ενεργό πολίτη που αντιστέκεται, που αγωνίζεται που δημιουργεί. Να συμβάλλει με τις προτάσεις του στον σχηματισμό της νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει την ανάληψη της δημοτικής αρχής. Στόχος μας είναι η μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε πυλώνα δημοκρατίας, αντίστασης, αλληλεγγύης και πολιτισμού».

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα