Ηλεία

Πύργος: Με τιμή εορτάστηκε η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Ακούστε το άρθρο

Τιμή στους άγρυπνους φύλακες της πατρίδας μας

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στον Πύργο περιελάμβαναν την καθιερωμένη θεια λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο και μια μικρή δεξίωση στην ΣΕΤΤΗΛ.

Ο Σμήναρχος κ. Κωνσταντίνος Ζολώτας, διοικητής του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και ανώτερος διοικητής φρουράς Νομού Ηλείας με τον Σμήναρχο Ιπτάμενο κ. Γιώργο Χριστοδούλου Διοικητή της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας και τον Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχη τεχνικού κ. Ιωάννη Μπλούνα.

Για την μέρα των Ενόπλων δυνάμεων ο Σμήναρχος κ. Κωνσταντίνος Ζολώτας, διοικητής του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και ανώτερος διοικητής φρουράς Νομού Ηλείας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων υγεία και πάντα επιτυχίες με αφορμή την σημερινή (σ.σ χθεσινή) ημέρα».

Ο Σμήναρχος Ιπτάμενος κ. Γιώργος Χριστοδούλου Διοικητής της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας από την πλευρά του ανέφερε.

«Να έχει όλος ο κόσμος υγεία και οι ένοπλες δυνάμεις να στηρίζουν πάντα την εθνική μας κυριαρχία με την υποστήριξη και του λαού μας».

Μαζί τους ήταν και ο Διοικητής ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης τεχνικού κ. Ιωάννης  Μπλούνας.

Την εορτή των Ενόπλων δυνάμεων τίμησε και η Ελληνική Αστυνομία με τον κ. Απόστολο Μαρτζάκλη, Διοικητή της Αστυνομικής διεύθυνσης Ηλείας να δηλώνει για την μέρα.

«Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, εύχομαι χρόνια πολλά, εύχομαι υγεία, ειρήνη, αν όμως χρειαστεί να είναι και είναι ετοιμοπόλεμοι».

Τον Δήμο Πύργου εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Παπαδημητρίου και ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Πύργου.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε για την εορτή.

«Σήμερα είναι διπλή γιορτή. Πέρα από την Χριστιανοσύνη που γιορτάζει τα εισόδια της Θεοτόκου, σήμερα γιορτάζουν και οι ένοπλες δυνάμεις μας. Εύχομαι σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις, στους μόνιμους αξιωματικούς και στους οπλίτες χρόνια πολλά για την μέρα, με υγεία και είμαστε βέβαιοι όταν χρειαστεί θα δώσουν το 100% των δυνάμεων τους για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη όπως οι προγονοί μας».

Τέλος ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωση για την εορτή των ενόπλων δυνάμεων.

«Η Ελλάδα σήμερα εορτάζει τα εισόδια της ΘΕΟΤΟΚΟΥ και γιορτάζουν και οι Ένοπλες δυνάμεις, χάρις στις οποίες οι αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας παραμένουν αλώβητες στην χώρα μας. Ευχόμαστε στις ένοπλες δυνάμεις και σε αυτούς που τις υπηρετούν να τους δίνει η οδηγήτρια, η ακίνητη μάνα μας, την ευλογία της, να είναι πάντα υγιείς, χαρούμενοι και να επιτελούν στο έπακρο το έργο τους».

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ακόμη εκπρόσωποι της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παλιοί στρατιωτικοί κ.α.

Όλη η επικαιρότητα