Ηλεία

Πύργος: Με βράβευση μαθητών τίμησαν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

ierarxes_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

 Με κάθε επισημότητα τελέστηκε χθες η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για τον εορτασμό των γραμμάτων στην μνήμη των τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της Παιδείας.

Στα πλαίσια του εορτασμού των μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας και της Παιδείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σε έναν κατάμεστο Ναό από μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και πιστούς που παρευρέθησαν, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και να εισπράξουν την κατάνυξη μέσα από ύμνους και τροπάρια αφιερωμένα στους Τρεις Ιεράρχες.

Στον Ιερό Ναό παρευρέθησαν εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και της πολιτικής του τόπου, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, δίνοντας το «παρών» στην λαμπρή τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ζωή Βουρλούμη και Βασίλης Δημητρέλλος αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Β/θμιας Νίκος Αγγελόπουλος, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Παρασκευή Βασιλειάδου, οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί των Σχολικών Μονάδων, καθώς και ο Πυραγός Νίκος Σμαρνάκης που εκπροσώπησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Νιάρχος και ακολούθησε η Θεία Κοινωνία, ενώ στο τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων, το Γραφείο Αθλητισμού της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας πραγματοποίησε την καθιερωμένη βράβευση των μαθητών που κατάφεραν να διακριθούν το 2013.

Οι μαθητές που πέτυχαν αξιοπρόσεκτες διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο είναι η Μαρία Γιαννοπούλου, μαθήτρια του 4ου Λυκείου Πύργου που πέτυχε την 8η θέση στον ακοντισμό στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου με 38,00μ, η Μαρία Αναγνωστοπούλου, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας για την 3η πανελλήνια νίκη της στο τραμπολίνο, η Κατερίνα Χριστογιώργου, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας για την 3η πανελλήνια νίκη της στο τραμπολίνο, η Βασιλική Λαμπροπούλου, μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας για την 4η θέση της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σύνθετων αγωνισμάτων ΠΠΑ-ΠΚΑ στον στίβο, ο Ιωάννης Αγαλιώτης, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας για την 2η θέση που κατέκτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νοτιου Ομίλου στα 300 ΠΠΑ, όπως και η ομάδα ποδοσφαίρου του 4ου Λυκείου Πύργου που κατέκτησε την 8η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, αποτελούμενη από τους: Γιώργο Μπιλιώνη, Ευάγγελο Αρβανιτίδη, Παναγιώτη Γεωργίου, Γιώργο Στρίγγα, Κωνσταντίνο Βαγγόπουλο, Νίκο Δημόπουλο, Γιώργο Μάκο, Ιωάννη Μισύρη, Μιλτιάδη Γεωργακόπουλο, Βασίλη Μουσχούλια, Κωνσταντίνο, Αγγελόπουλο, Δημοσθένη Μπεβούδα, Παναγιώτη Κοντάρη, Αναστάσιο Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Κυριαζή, Ιωάννη Μαραγκό, Κωνσταντίνο Παπανδρέου.

Επίσης, το Γραφείο Βράβευσης Μαθητών, απένειμε βραβείο στην Κρινιώ Μαρούδα, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών (πλέον είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ), η οποία πέτυχε την πρώτη θέση στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας, την 3η θέση στην 17η Ολυμπιάδα Αστρονομίας στο Βόλο, την 2η θέση στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, ενώ συμμετείχε στην 44η Ολυμπιάδα Φυσικής στην Κοπεγχάγη.

Βραβείο έλαβε ο Αθανάσιος Αντωνόπουλος, μαθητής του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους πρωτεύσαντες της Β’ Λυκείου στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, ενώ βραβεύτηκαν οι μαθητές, Αντιγόνη Γεωργιοπούλου, Ιωάννης Κακαλής, Δήμητρα Κούφη, Ευστάθιος Μπιρίτης και Ελένη Χρυσικοπούλου από το Λύκειο Πελοπίου που διακρίθηκαν στον πρόσφατο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Οδυσσέας».

Βραβείο απέσπασε η Καλλιόπη Αποστολοπούλου, μαθήτρια του 3ου Λυκείου Πύργου για το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας και Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη». Φυσικά, επιβραβεύτηκε η διάκριση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πύργου, οι οποίοι κατέλαβαν την 1η θέση στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος είναι: Κωνσταντίνος Καλόφωνος, Βάσια Κατσίγιαννη, Λεωνίδας Καραμάνης, Νεφέλη Ανδρουτσοπούλου, Γεωργία Ζάρκου, Βασιλική Κανελλοπούλου, Παντελής Καραμάνης, Χριστίνα Καραμπίνη, Ελένη, Καρρά, Θεοδώρα Κρουστάλη, Γεώργιος Χρυσικόπουλος, Αχιλλέας Γεωργιάδης, Χαρά Αναγνωστοπούλου, Γεωργία Μπακογιάννη, Σοφία Μπούρα, Χαρά Μιχαλοπούλου, Ευσταθία Παρασκευοπούλου, Μαρία Σπυροπούλου και Διονυσία Χατζοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα