Ηλεία

Πύργος: Μεταφορά της εικόνας του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους

xara.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας του Πολιούχου Πύργου Αγίου Χαραλάμπους, από το ιστορικό παρεκκλήσι, όπου φυλάσσεται, στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, για τη γιορτή Πολιούχου Πύργου, στις 10 Φεβρουαρίου.

   Στην Ακολουθία που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο πρωτοστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, κ. Αθανάσιος, και στη συνέχεια, με πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων» και συνοδεία πλήθους πιστών που αψήφησαν την συνεχιζόμενη βροχή και το κρύο, η θαυματουργή εικόνα κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου, όπου την υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός.

   Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίον προέστη ο Επίσκοπος κ.Αθανάσιος, ενώ οι πιστοί με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη προσκύνησαν την ιερή εικόνα.

   Η θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε – όπως κάθε χρόνο άλλωστε – στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, προκειμένου να εορτασθεί πανηγυρικά ο Πολιούχος Άγιος Χαράλαμπος στις 10 Φεβρουαρίου.

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα