Αγροτικά Ηλεία

Πύργος: Νέα κινητοποίηση της ΟΑΣΗ – Έκλεισαν το δρόμο χθες το απόγευμα…

Σε νέα κινητοποίηση, υπό το φως των προβολέων της Εθνικής Οδού, στο ύψος του κόμβου της Αγίου Γεωργίου, προχώρησε χθες το απόγευμα η ΟΑΣΗ, κλείνοντας για σχεδόν μια ώρα το ρεύμα από Πάτρα προς Αρχαία Ολυμπία ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση που δε δέχεται τη συνομιλία με αντιπροσωπεία αγροτών για τα ζητήματα που τους ταλαιπωρούν και δεν τους επιτρέπουν να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Σταθερή στον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων τους παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας. Στη νέα συγκέντρωση της ΟΑΣΗ που πραγματοποιήθηκε χθες, έγινε ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο Θανάση Βομπίρη για τις πιέσεις που πρέπει να ασκήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα προς την κυβέρνηση για συνάντηση με αντιπροσωπεία τους, έτσι ώστε να καταφέρουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην αποδοχή των συζητήσεων του κ. Αραχωβίτη αλλά μόνο σε θέματα που σχετίζονται με το δικό του υπουργείο, ενώ προκειμένου να τονώσει ακόμα περισσότερο το ηθικό των παρευρισκομένων αναφέρθηκε με λεπτομέρεια σε αγώνες που έχει κερδηθεί μέχρι στιγμής με αγώνες. Δεν παρέλειψε όμως να ανακοινώσει και την κλιμάκωση ακόμα περισσότερο των κινητοποιήσεων και της πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε να αποδεχθεί το αίτημα για διάλογο και όχι μέσω υπουργού να λασπολογεί τον πρωτογενή τομέα και να υποστηρίζει πως αυτοί δε θέλουν το διάλογο.

«Τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων είναι συγκεκριμένα, με τον κ. Αραχωβίτη να δηλώνει αναρμόδιος και να μη δεσμεύεται ούτε για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στους ελαιοπαραγωγούς, ούτε για την τιμή στο γάλα», ήταν τα λόγια του κ. Γιαννόπουλου που ανακοίνωσε στη συνέχεια τη νέα συγκέντρωση της ΟΑΣΗ την Παρασκευή και πάλι στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στις 6 το απόγευμα. Στόχος μέσω των κινητοποιήσεων είναι να δείξουν στην κυβέρνηση τις αντοχές τους αλλά και το ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Τις λύσεις μπορεί να τις προσφέρει αυτή σε συνεργασία με όσους βρίσκονται σε θεσμικούς ρόλους. «Δεν αντέχουμε και δεν είναι επιτρεπτό να πούμε ότι θα φύγουμε από τα χωράφια μας επειδή το θέλουν κάποιοι», είπε κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος.

Στη συνέχεια ακολούθησε κλείσιμο του ρεύματος Πάτρα-Αρχαία Ολυμπία της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών για σχεδόν μια ώρα, όπου με πανό έκαναν φανερή την αντίθεσή τους στις βλέψεις της κυβέρνησης για τσάκισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Γιάνναρος, ο γραμματέας της Τ.Ε. του ΚΚΕ Ηλείας Γιάννης Τεφάνης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πηνειού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλέκος Τσαουσάκης, καθώς και αντιπροσωπείες της ΕΛΜΕ Ηλείας, των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Όλη η επικαιρότητα