Ηλεία

Πύργος: Νέα κόντρα ξεκινά μεταξύ ΑΝΤΑΡΑ-Εθνικής Δράσης Ηλείας

13602_ph1.jpg

Δεν λέει να ηρεμήσει η πόλη του Πύργου, αφού μετά την κόντρα μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, η οποία έφτασε στα άκρα με μαχαιριές και εκρήξεις, τώρα φαίνεται να αρχίζει νέα «βεντέτα», πολιτικού περιεχομένου αυτή τη φορά.


Η «αυτοοργανωμένη συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ» εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της Εθνικής Δράσης Ηλείας με τίτλο «Οι απειλές σας δε φοβίζουνε κανέναν μας»:

«Η μόνη απάντηση για την οποία ήταν ικανή να δώσει η φασιστική ομάδα ‘εθνική δράση ηλείας’ στην αντιφασιστική δημόσια παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ξεμπροστιάζοντας τον επικίνδυνο φασιστικό της χαρακτήρα και την εξίσου επικίνδυνη σύμπλευση του δήμου Πύργου, ήταν να ξαμολήσει τα γκρουπόσκυλά της.


Το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου μέσα στο διάχυτο κλίμα του πανηγυριώτικου πατριωτισμού, που επικρατούσε στην κεντρική πλατεία του Πύργου μετά το τέλος της παρέλασης, έκανε την εμφάνισή της σύσσωμη η ομάδα της Ε.Δ.Η αποτελούμενη από 10-15 άτομα. Διέσχισαν την πλατεία και συνομίλησαν με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ δίπλα από τον Αγ. Νικόλαο οι οποίοι και αποχώρησαν.

Εκείνη τη στιγμή ένα τάγμα εφόδου 5 φασιστοειδών θεώρησαν πλέον εύκολο στόχο ένα σύντροφό μας που καθόταν στα ‘μαρμάρινα’ παγκάκια. Θρασύδειλα πέντε εναντίον ενός τον εξύβρισαν και τον απείλησαν.


Αφού είπαν το ποίημα που τους έχουν μάθει στο κατηχητικό’ τους πεφωτισμένοι φιλόλογοι, εξαφανίστηκαν. Προφανώς θα γύρευαν τους αρχιμπράβους της Ε.Δ.Η για λίγη επιβράβευση.

Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε πως κάθε επίθεση εναντίον σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους μας. Αγωνιζόμαστε για μία ελεύθερη κοινωνία ενάντια στο φασισμό και οι τραμπουκισμοί του παρακράτους δε μας τρομοκρατούν, ούτε μας φιμώνουν.

Σε κάθε επίθεση των φασιστοειδών απαντάμε με έμπρακτη αλληλεγγύη μέσα από ανοιχτές στην κοινωνία αυτοργανωμένες συλλογικές δράσεις. Να μην αφήσουμε χώρο στους φασίστες να μετατρέψουν τις πλατείες σε σφαγεία._

Εμπρός για ένα μεγάλο αντιφασιστικό μέτωπο!

αυτοργανωμένη συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ
29-10-2012»

Όλη η επικαιρότητα