Ηλεία

Πύργος: Νέα στοιχεία για την δράση του διάκονου που άδειασε το ταμείο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Στην αρχή κατηγορούσε τα παιδιά της περιοχής…
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά σάλο που δημιουργήθηκε στον Πύργο σχετικά με τον Ιερέα που φέρεται να αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, το ποσό των 6.300 ευρώ!

Ο εν λόγω Ιερέας, έχει μεν καταγωγή από τον Πύργο, αλλά δεν χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, αλλά από Μητροπολίτη της Βορείου Ελλάδος στην αρχή αρνήθηκε την κατηγορία επιρρίπτοντας ευθύνες για το συμβάν σε παιδιά της περιοχής πέριξ του Ναού, οι αρχές όμως εξετάζοντας τα κομμάτια από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Ιερού Ναού, είχαν δέσει καλά την υπόθεση με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να παραδεχτεί τις πράξεις του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του Απριλίου, σε ειδικό χώρο εντός της εκκλησίας, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Ο φερόμενος ως δράστης γνώριζε τα κατατόπια λόγω προηγούμενης θητείας του ως νεωκόρος και είχε στην κατοχή του τα κλειδιά, ενώ μέχρι σήμερα υπηρετεί ως διάκονος σε άλλη Μητρόπολη. Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συμπέραναν από την πρώτη στιγμή ότι ο δράστης αποτελεί άνθρωπο του στενού περίγυρου της εκκλησίας, αφού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό βρισκόταν μεγάλο χρηματικό ποσό, αφού η κλοπή συνέβη λίγες ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

«Δεν έχει κριθεί δικαστέα η υπόθεση», δηλώνει ο ίδιος

Την ίδια ώρα, ο π. Α.Α. με Εξώδικη διαμαρτυρία, γνωστοποίηση, πρόσκληση στρέφεται εναντίον του σάιτ ekklisiaonline.gr το οποίο ανάρτησε φωτογραφία χωρίς την συγκατάθεσή του, προσθέτοντας πως σύμφωνα με την Διακοσύνη «η υπόθεση δεν έχει κριθεί δικαστέα». Συγκεκριμένα αναφέρει: «Παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε ποιο σκοπό εξυπηρετεί η δημοσίευση της φωτογραφίας μου που βάλατε στο site σας και συγκεκριμένα στο άρθρο με τίτλο «Δεν χειροτονήθηκε από τον Ηλείας Γερμανό Ο Ιερέας που κατηγορείται για αδίκημα στον Πύργο» το άρθρο αυτό έχει ανέβει Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 16:59 μ.μ. παρόλο που ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα απαγορεύει την χρήση της χωρίς την συγκατάθεση μου. Παρακαλώ άμεσα να αφαιρεθεί η φωτογραφία μου από την ιστοσελίδα σας και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμού δικαιώματος μου. Σημείωση η υπόθεση δεν έχει κριθεί δικαστέα».

Όλη η επικαιρότητα