Πύργος: Νέες συσκέψεις για να σωθεί η Παθολογική κλινική

Τέλος του μήνα μένει με έναν μόνο παθολόγο ιατρό – Θα γίνει πιθανότατα τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη για την άμεση πρόσληψη ιατρών

Σύσκεψη για την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου έγινε χθες το πρωί στο δημαρχείο Πύργου, μετά από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας.

Το παρών στην σύσκεψη έδωσαν η βουλευτής Ηλείας κα. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού συλλόγου Ηλείας κ. Αλέκος Γαλανόπουλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, ενώ τον βουλευτή Ηλείας κ. Διονύσιο Καλαματιανό εκπροσώπησε ο συνεργάτης του και δημοτικός σύμβουλος κ. Θοδωρής Ντοάς (οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης είχαν επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νίκο Κατσαρό για το θέμα).

Από τον Ιατρικό σύλλογο πέρα από τον πρόεδρο κ. Νίκο Κατσαρό, το παρών έδωσαν και ο κ. Χρήστος Γιαννικούλης, με τον ουρολόγο στο Νοσοκομείο Πύργου κ. Θάνο Γιαννόπουλο.

 

Στην συζήτηση έγινε ενημέρωση σχετικά με το γεγονός ότι τέλος Μαΐου η παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου θα μείνει με ένα μόνο παθολόγο, μιας και ολοκληρώνεται η απόσπαση των δυο ιατρών από την Αμαλιάδα, και όπως τόνισε ο κ. Κατσαρός, «θα πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε μια μόνιμη λύση, για να μην μείνει η κλινική εν μέσω covid 19 και όχι μόνο, με μια ιατρό, οπότε ουσιαστικά το νοσοκομείο Πύργου δεν θα μπορεί να δουλεύει».

 

Ειπώθηκαν πολλές προτάσεις, όπως να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, κάτι που όμως την παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει, με την κα Αυγερινοπούλου να προτείνει να γίνει συνάντηση ή αν δεν γίνεται αυτό, μια τηλεδιάσκεψη μέσα στην εβδομάδα, με τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, που είναι υπεύθυνος για τους διορισμούς, όπου θα ζητηθεί να γίνει άμεσα προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών στην παθολογική κλινική, αλλά και στις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου Πύργου που έχουν πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

«Θα βγάλουμε ένα ψήφισμα όλοι οι φορείς και ο δήμαρχος, πάνω σε αυτό το θέμα» τόνισε ο κ. Κατσαρός που ανέφερε πως έγινε και νέα επαφή με τον διοικητή του Νοσοκομείου τον κ. Χρήστο Χριστόπουλο που ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα.

Ο κ. Κατσαρός στις δηλώσεις του τόνισε ακόμη ότι, «το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό μιας και δεν μπορεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ηλείας και νοσοκομείο αναφοράς για τον covid να μείνει χωρίς παθολόγους ιατρούς, ιδίως σε μια εποχή όπου θα έχουμε τουρισμό. Είναι ένα θέμα ουσίας που πρέπει να λυθεί. Δεν μπορείς να έχεις το νοσοκομείο του Πύργου χωρίς παθολογική. Είναι αδιανόητο αυτό».

 

*** Η πλειονότητα των παρόντων φορέων και ο Δήμαρχος

Πύργου, έπειτα από διαβούλευση, συμφώνησαν να προσυπογράψουν ανακοίνωση η οποία καλεί σε άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Ν.Μ. Πύργου, κυρίως παθολόγων αλλά και των άλλων ειδικοτήτων, και να αιτηθούν συνάντηση ή έστω τηλεδιάσκεψη εφόσον η συνάντηση δεν είναι εφικτή λόγω πανδημίας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το ζήτημα. Η ανακοίνωση θα δημοσιευθεί μόλις υπογραφεί ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για τις περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθήσουν.