Ηλεία

Πύργος: Νερό και πάλι από τον Ερύμανθο – Αποκαταστάθηκε η ζημιά στον αγωγό του Πελοπίου

erymanthos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς νερό από τον Ερύμανθο έμειναν τα νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής του Πύργου και του Κατακόλου τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας της πολύ σοβαρής βλάβης που είχε υποστεί ο κεντρικός αγωγός του Ερυμάνθου στο Πελόπιο.

Επί τρεις περίπου ημέρες τα διαμερίσματα του Πύργου και του Κατακόλου υδρεύονταν –μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης– από την κεντρική Αύρα της περιοχής του Πύργου, με τα συνεργεία των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά.

Το πρόβλημα με την ισχυρή πίεση που δέχονται οι αγωγοί λόγω του Ερυμάνθου και με δεδομένο πως τα δίκτυα ύδρευσης στις περιοχές που ήδη υδρεύονται είναι παλιά και σχεδόν κατεστραμμένα, δημιουργούνται πολύ συχνά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κάτοικοι του δήμου Πύργου, η πόλη έχει αρχίσει να μοιάζει με «βομβαρδισμένο τοπίο» καθώς σε κάθε σημείο οι δρόμοι έχουν σκαφθεί και τα συνεργεία αποκαθιστούν ζημιές.

Πάντως, πηγές της ΔΕΥΑΠ, σχετικά με το σοβαρό θέμα της διακοπής υδροδότησης από τις πηγές του Ερυμάνθου, τόνισαν στο patrisnews.com πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, συνεπώς άρχισε κανονικά και πάλι η υδροδότηση από τον Ερύμανθο. Τέλος, όπως επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, από σήμερα τόσο ο Πύργος όσο και το Κατάκολο θα έχουν νερό και πάλι από τον Ερύμανθο.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα