Ηλεία

Πύργος: Next level… smart city!

Δηλώσεις Αντωνακόπουλου για τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής στον τεχνολογικό τομέα

Για τους στόχους και τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής όσον αφορά τον τεχνολογικό τομέα μίλησε στην εφ.«Πατρίς» ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σύντομα θα τοποθετηθούν στον Πύργο δυο σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ εκπονείται μελέτη Smart city που θα προσφέρει χρηστικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Παράλληλα ο δήμος Πύργου θα χρησιμοποιεί drone για πυροπροστασία ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα για την ολοκλήρωση του δικτύου οπτικών ινών που θα προσφέρουν πολύ γρηγορότερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο…

Ειδικότερα ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Στόχος στη θητεία μας είναι να αφομοιώσουμε σε όσο καλύτερο βαθμό γίνεται την τεχνολογική καινοτομία στην καθημερινότητά των πολιτών. Με αυτή τη λογική κινούμενοι άμεσα θα τοποθετήσουμε τροφοδότες για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο της φιλικότερης αντιμετώπισης προς το περιβάλλον. Αυτό θα συμβεί σε κεντρικά σημεία του πύργου όπου θα τοποθετηθούν δύο τροφοδότες».

«Επιπλέον εκπονείται η μελέτη Smart city, από κορυφαίο όμιλο που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, με σκοπό να εντάξουμε ακόμα περισσότερο την ψηφιακή τεχνολογία για χρήση από τον πολίτη. Ένας πολίτης που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας και στις Υπηρεσίες και άλλες δομές του δήμου», πρόσθεσε ο δήμαρχος Πύργου.

«Θα συνάψουμε και προγραμματική σύμβαση με το Δασαρχείο και την Αποκεντρωμένη έτσι ώστε στο πλαίσιο της πυροπροστασίας να μπορούμε να κάνουμε χρήση drone που θα είναι μία αποτελεσματική μορφή πρόληψης πυρκαγιών αφού με αυτή τη μέθοδο μπορεί και ανιχνεύεται θερμότητα ή φλόγα από υψηλότερο επίπεδο από ό τι στην επιφάνεια. Πρόκειται για μία μέθοδο που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε άλλα σημεία της χώρας. Ουσιαστικά θα κάνουμε… ιπτάμενες περιπολίες μέσω drone που θα είναι συνδεδεμένο με μία τράπεζα Πληροφοριών και με ένα κέντρο ελέγχου από το Δήμο την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο», συμπλήρωσε.

Τέλος ο δήμαρχος Πύργου είπε ότι «Εξελίσσεται αυτό το διάστημα από την Cosmote η ανάπτυξη του δικτύου οπτικής ίνας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο και φυσικά πιο γρηγόρης διακίνησης πληροφοριών ήχου και εικόνας. Υπήρξε μία μικρή ταλαιπωρία των πολιτών όμως δεν μπορούσε να συμβεί αλλιώς αφού πρέπει να εισάγουμε τις νέες τεχνολογίες. Όχι να φτάσουμε και σε τεχνολογίες όπως είναι αυτή του 5G η οποία αμφισβητείται. Αλλά να μπορούμε να έχουμε ασφαλείς, για την υγεία, μορφές τεχνολογίας που μπορούν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής».

Όλη η επικαιρότητα