Ηλεία

Νίκος Δαμασκόπουλος: «Να μην απαξιώνουμε το δημόσιο σχολείο» – Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία μιλά στην “Π”

Ο αριστούχος και πιθανότατα πρώτος πανελλαδικά Νίκος Δαμασκόπουλος μοιράζεται με την εφ. «Πατρίς» τις πρώτες του σκέψεις μετά τα 19.554 μόρια στις Πανελλαδικές

Υπερήφανος που αποφοίτησε ως αριστούχος από δημόσιο σχολείο δηλώνει στην εφ. «Πατρίς» ο Νίκος Δαμασκόπουλος από το 3ο Λύκειο Πύργου, ο οποίος έφτασε στα 19.554 μόρια στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και δεν αποκλείεται να είναι ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα! Ο Νίκος έγραψε 20 στην Πληροφορική και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, «άγγιξε» το άριστα στα Μαθηματικά με 19,8 και έγραψε 18,1 στην Έκθεση.

«Το δημόσιο σχολείο βοηθά πολύ τα παιδιά και κάποιες φορές ίσως το απαξιώνουν οι ίδιοι μαθητές, με συνέπεια να μην επωφελούνται από τα οφέλη του. Οι καθηγητές μάς βοηθάνε και προσπαθούν αρκετά. Αναμφίβολα η βοήθεια των φροντιστηρίων και γενικότερα των καθηγητών του ιδιωτικού τομέα είναι κομβική, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ακυρώνουμε τη δημόσια προσπάθεια. Πιστεύω ότι το δημόσιο σχολείο με κάποιες βελτιώσεις θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο και να παρέχει επαρκή μόρφωση σε όλους τους μαθητές, διότι κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ο Νίκος Δαμασκόπουλος.

Τον ρωτήσαμε αν τα 20άρια στην Πληροφορική και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν ζήτημα τύχης ή καλής προετοιμασίας ή συνδυασμός και των δύο παραμέτρων. Η απάντησή του σαφής και ξεκάθαρη.

«Δεν νομίζω ότι η τύχη παίζει κάποιο ρόλο. Βασική παράμετρος επιτυχίας είναι η καλή προετοιμασία. Εγώ ξεκίνησα να προετοιμάζομαι τα τελευταία δύο χρόνια και γενικότερα πάντα ήμουν επιμελής μαθητής από το Γυμνάσιο», απάντησε και πρόσθεσε ότι η επιτυχία ενίοτε προϋποθέτει και προσωπικές υπερβάσεις.

«Όσο συστηματική μελέτη και να κάνεις, κάποιες φορές δεν κυλάνε όλα όπως τα προγραμματίζουμε. Υπάρχουν στιγμές ψυχολογικής φόρτισης και χρειάζεται να υπερβείς τα προσωπικά σου όρια και να μη λυγίσεις. Το μυστικό είναι να διώχνεις αμέσως τις σκέψεις που σε βαραίνουν και σε απογοητεύουν, ευτυχώς σε αυτό με βοήθησαν οι γονείς μου και οι καθηγητές μου πάρα πολύ, ώστε να νιώθω σιγουριά», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο Νίκος Δαμασκόπουλος.

Πυροσβεστική, μπάσκετ
και… Αντετοκούνμπο!

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι στόχος του είναι η εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία, κάτι που το είχε αποφασίσει από τον πρώτο χρόνο του Λυκείου.

«Είναι ένα επάγγελμα που συνδυάζει τα πάντα και έχει έντονη ανθρωπιστική διάσταση, διότι αναπτύσσεις όλες σου τις δεξιότητες για να σώζεις ανθρώπινες ζωές. Είναι απαιτητικό και χρειάζεται να έχεις μόρφωση, ομαδικότητα, πνεύμα συνεργασίας, επικοινωνιακό χαρακτήρα και καλή φυσική κατάσταση, δηλαδή μια προσωπικότητα πολύπλευρα καλλιεργημένη», μας εξήγησε.

Ο Νίκος μάς αποκάλυψε πως του αρέσει το μπάσκετ και τώρα θα έχει την ευκαιρία να ξαναπιάσει την μπάλα και να απολαύσει τους καρπούς των προσπαθειών του, ενώ μοιράστηκε και τις σκέψεις του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

«Έπαιζα και σε ομάδα μικρότερος, αλλά διέκοψα προσωρινά λόγω των Πανελλαδικών. Τώρα θα έχω την ευκαιρία να ξαναπαίξω μπάσκετ  και να απολαύσω και τη θάλασσα! Χάρηκα πολύ και με τη βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP στο ΝΒΑ. Ήταν ο καλύτερος και το άξιζε. Η ζωή του είναι βγαλμένη από ταινία και το γεγονός ότι προέρχεται από φτωχή οικογένεια μεταναστών, αποτελεί παράδειγμα για όλους», δήλωσε ο Νίκος.

Όλη η επικαιρότητα