Ηλεία Περιβάλλον

Πύργος: Ο λαχανόκηπος του 2ου Νηπιαγωγείου έγινε πράξη!

Ακούστε το άρθρο

Η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου, ξεκίνησε ένα κύκλο συνεργασίας,  για τη δημιουργία λαχανόκηπου και κήπου αρωματικών φυτών, με το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Πύργου και τις εκπαιδευτικούς του.

Ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Μεσσαλάς ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση του δραστήριου Συλλόγου, που έχει δώσει μια νέα, φρέσκια και χαρούμενη εικόνα στο προαύλιο του σχολείου, θέλησε να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την υλοποίηση της ιδέας δημιουργίας του κήπου. Έτσι εξασφάλισε το απαραίτητο υλικό και τα αρωματικά φυτά, ενώ έθεσε στη διάθεση του σχολείου και τον γεωπόνο του Δήμου, ώστε την περασμένη  Δευτέρα η ιδέα να μετατραπεί σε πράξη.

Οι μικροί μαθητές, παρόλο που ο καιρός δε βοήθησε ιδιαίτερα, μετατράπηκαν για λίγο σε επίδοξους κηπουρούς, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι πώς να σπέρνουν και να φυτεύουν, να φροντίζουν και να περιποιούνται τα φυτά, καθώς και τις ευεργετικές συνέπειες των λαχανικών στη διατροφή τους. Όπως αναφέρθηκε η προσπάθεια θα συνεχιστεί από τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς, ενώ σε κάθε βήμα ο Δήμος Πύργου μέσω του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής  κ. Δημητρίου Μεσσαλά θα σταθεί αρωγός.

Η δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων είχε τεθεί από την περασμένη χρονιά στόχος του Προέδρου και προτάθηκε στα σχολεία, όταν στη διάθεση του Δήμου τέθηκε ειδικευμένος γεωπόνος, ώστε να συνδράμει ενεργά στην υλοποίηση της ιδέας.

Τον Πρόεδρο κ. Μεσσαλά, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησε η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου Πύργου κα Σοφία Ζάγκλη, η οποία παραβρέθηκε και έλαβε μέρος στη διαδικασία μαζί με τους μαθητές, μεταφέροντας τις ευχές του Προέδρου για επιτυχία του σχεδίου και την υπόσχεση στο Σύλλογο Γονέων ότι θα στηρίζει σε κάθε προοδευτική ιδέα  που αναβαθμίζει το ρόλο του σχολείου και υπογραμμίζει το ρόλο του Δήμου ως βασικού διαχειριστή των σχολικών μονάδων.

Όλη η επικαιρότητα