Ηλεία

Πύργος: Ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές του προγράμματος ERASMUS+

Καλωσόρισε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις πόλεις, Κρόσνο της Πολωνίας, Μπακάου της Ρουμανίας και Νίνσα της Σλοβακίας. 
Ακούστε το άρθρο

Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές τριών σχολείων του εξωτερικού υποδέχτηκε στο Κατάκολο ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Τα σχολεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS + και φιλοξενούνται από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού στο γενικότερο πρόγραμμα με τίτλο «The voice of Erasmus».

Ως άψογος οικοδεσπότης, ο κ. Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και αντιπροέδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο, καλωσόρισε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις πόλεις, Κρόσνο της Πολωνίας, Μπακάου της Ρουμανίας και Νίνσα της Σλοβακίας. 

Ο δήμαρχος Πύργου αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση των εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού να βρεθεί στην παρέα τους κατά την επίσκεψή τους στο Κατάκολο, με τον καθηγητή μουσικής Στράτο Κοντέλη να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις. Την ομάδα των Ελλήνων καθηγητών συμπλήρωσαν οι: Αμαλία Καλαμαρά, η Ανδρομάχη Χούνου Κατερίνα Σακκελαρίου, Βασίλης Γιαννούλης και Γιώργος Μπούρας. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος, δεν περιορίστηκε στο εθιμοτυπικό της επίσκεψής του μόνο. Πρόσφερε αναμνηστικά δώρα του Δήμου Πύργου στους καθηγητές των τριών ξένων σχολείων και συζήτησε μαζί τους για τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους στην Ηλεία, το Κατάκολο καθώς κι άλλα μέρη που επισκέφθηκαν. Οι καθηγητές μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από το τοπίο αλλά και τη φιλοξενία. Κάτι, που όπως συμφώνησαν όλοι, τους παρακινεί να επαναλάβουν και ως τουρίστες το ταξίδι.

Όλη η επικαιρότητα