Ηλεία

Πύργος: Ο τόπος του εγκλήματος «μίλησε» στη δολοφονία του 77χρονου Παναγιώτη Αργυρίου (VIDEO)

taxiarxodipla.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με την ταυτοποίηση του γενετικού τους υλικού, που άφησαν στον τόπο του εγκλήματος, οι τρεις δράστες που σκότωσαν και λήστεψαν τον άτυχο 77χρονο Παναγιώτη Ιω. Αργυρίου, το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 2013, στο σπίτι του στη Συντριάδα, ανακαλύφθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές της Ηλείας, ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Ύστερα από το ένταλμα του Ανακριτή Ηλείας, προχθές συνελήφθη ο πρώτος εκ των τριών δραστών, που συμμετείχαν στο αποτρόπαιο έγκλημα, ο 21χρονος Αλβανός, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου του 2013, είχε συλληφθεί και ο 30χρονος επίσης υπήκοος Αλβανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, με ένταλμα του Ανακριτή Κυπαρισσίας που εκκρεμούσε σε βάρος του για ληστείες σε Μεσσηνία και Αμαλιάδα. Από τις Αστυνομικές Αρχές της χώρας, αναζητείται ακόμα ένας συνεργός των δραστών, ένας 36χρονος Αλβανός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όπως ανέφερε χθες το πρωί, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, στις 10 Οκτωβρίου 2013, ο 77χρονος, Παναγιώτης Ιω. Αργυρίου, έπεσε θύμα ληστείας, στο χώρο του στάβλου που βρισκόταν πλησίον του σπιτιού του. Οι τρεις δράστες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έφτασαν από την πόλη της Αμαλιάδας, με ΙΧ αυτοκίνητο που άνηκε στον 30χρονο, το οποίο στάθμευσαν 150 μέτρα μακριά από το σπίτι. Στη συνέχεια πεζοί, εισήλθαν μέσα στον αύλειο χώρο της οικείας, όπου κρύφθηκαν στο στάβλο και ανέμεναν το άτυχο θύμα.

Μόλις ο ηλικιωμένος βγήκε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε προς τον στάβλο που διατηρούσε, οι τρεις δράστες του επιτέθηκαν και τον ακινητοποίησαν, δένοντάς τον με σπάγγο σε χέρια και πόδια και τον φίμωσαν χρησιμοποιώντας πετσέτα προσώπου ενώ το θύμα έφερε στο λαιμό του βρόγχο συσφίξεως από τον ίδιο σπάγγο. Αφού πήραν τα κλειδιά του σπιτιού από τη ζώνη του παντελονιού του, μπήκαν στο σπίτι, το ερεύνησαν επιμελώς και αφαίρεσαν από αυτό το ποσό των 150 ευρώ καθώς επίσης και κάποια χαρτονομίσματα δραχμών τα οποία μοιράστηκαν μεταξύ τους ισόποσα.

Αξιολογήθηκαν όλα τα ευρήματα

Οι τρεις δράστες, φαίνεται πως κατά την παρουσία τους στον τόπο του εγκλήματος, άφησαν πίσω τους αρκετά στοιχεία, μέσα από τα οποία η Αστυνομία, έφτασε στα ίχνη τους. Παρότι αυτή δεν ήταν μια «εύκολη» υπόθεση, καθότι από την αρχή και λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα, δεν υπάρχαν μάρτυρες, η συστηματική και επισταμένη έρευνα των αστυνομικών, ωστόσο, μέσα από τα ευρήματα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, έφερε την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Εμείς οι αστυνομικοί λέμε ότι ο τόπος του εγκλήματος «μιλάει» και πράγματι μίλησε σε αυτή την περίπτωση διότι έγινε καλή έρευνα, συνελέχθησαν όλα τα στοιχεία που υπήρχαν στο σημείο αλλά και στο σπίτι, τα οποία στάλθηκαν για εξερεύνηση και βρέθηκαν δείγματα γενετικού υλικού. Ήδη και για τους δύο δράστες έχει βρεθεί γενετικό υλικό το οποίο πιστοποιείται και ταυτοποιείται με το γενετικό υλικό που έχουμε βρει στα στοιχεία που περισυλέξαμε», ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος που δεν παρέλειψε να συγχαρεί τόσο τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, Κώστα Δίπλα όσο και τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας που συμμετείχαν στις έρευνες.

Γνώριζαν οι δράστες

Επίσης, όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, Κώστας Δίπλας, φέρεται οι δράστες, να είχαν πληροφορίες, πως στο σπίτι του 77χρονου υπάρχουν χρήματα και για το λόγο αυτό βρέθηκαν στην περιοχή από την Αμαλιάδα με σκοπό να ληστέψουν τον άτυχο ηλικιωμένο. Ωστόσο το πώς αυτές οι πληροφορίες έφτασαν στους ίδιους, δεν έχει γίνει γνωστό, καθώς από την έρευνα που έγινε, δεν προκύπτει πως κάποιος από τους τρεις δράστες, είχε εργαστεί στο παρελθόν για την οικογένεια του άτυχου, Παναγιώτη Ιω. Αργυρίου.

«Οι δράστες όπως προκύπτει από την δικογραφία, γνώριζαν και είχαν ενημερωθεί, δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο, ότι στο σπίτι του θύματος υπήρχαν χρήματα. Δεν έχει προκύψει από την έρευνα κάποιος από τους τρεις δράστες να είχε εργαστεί για την οικογένεια στο παρελθόν αλλά προφανώς με κάποιο τρόπο είχαν ενημερωθεί. Έχει ομολογήσει ο 30χρονος και εν μέρει και ο 21χρονος», τόνισε ο κ. Δίπλας, ενώ παράλληλα συνεχάρη τους συνεργάτες του που λειτούργησαν μεθοδικά και «ακούραστα» όλο αυτό το διάστημα καθώς και τις Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές που βοήθησαν, όπως είπε, σε όλη την προσπάθεια των ερευνών.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα