Ηλεία

Αγανακτισμένοι στον κόμβο Αγ. Γεωργίου στον Πύργο οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί λεωφορείων

Ακούστε το άρθρο

Το μόνο δρομολόγιο στην πανδημία είναι το κομβόι της διαμαρτυρίας!

Κινητοποίηση-διαμαρτυρία μιλώντας για  προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης προς τον τουριστικό κλάδο πραγματοποίησαν χθες το πρωί στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου στον Πύργο τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείας και ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, εκφράζοντας την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων που θα βοηθήσουν στην επιβίωσή τους σε μια δύσκολη χρονιά με μηδενική κίνηση πελατών.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο και στάθμευσαν τα οχήματά τους δημιουργώντας ένα μεγάλο κομβόι περίπου 25 λεωφορείων, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγανάκτησή τους για το γεγονός πως δεν έχει παρθεί κάποιο επιπλέον μέτρο πέραν του βοηθήματος των 800€ τον πρώτο καιρό.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείας Αλέξης Τσαουσάκης, τόνισε πως στόχος όλων με αυτή την κίνηση είναι να διαμαρτυρηθούν για την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης προς τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων που κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής με επιστολές σε υπουργεία, σημαντικές πορείες και απόδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, δίχως ωστόσο να υπάρχει ευτυχής κατάληξη. Χαρακτήρισε το τουριστικό λεωφορείο ως «στυλοβάτη» του τουριστικού προϊόντος για τη χώρα, στεκόμενος στο γεγονός πως αρκετοί μετακινούνται με αυτά καθώς και στο ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το καλό των μεγάλων ομίλων. Επιπλέον, δήλωσε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν εντάσσονται στα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε πως βασική τους επιθυμία είναι να ακουστούν τα προβλήματά τους σε μια χρονιά που έχει χαρακτηριστεί πολλάκις ως «χαμένη».

Κλείνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης, μιας και το μέλλον κρίνεται δυσοίωνο για πολλούς και υπάρχει φόβος αρκετοί να τα παρατήσουν.

«Να ακουστεί η φωνή μας»

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου Γιώργος Τσαγδής επικεντρώθηκε στο ξεκίνημα στη διαμαρτυρία της 9ης Μαρτίου στον Πύργο, όπου έγινε προσπάθεια να περαστεί το μήνυμα στον κόσμο για τη δύσκολη συνέχεια που θα βιώσουν όλοι. Γιατί γνωρίζαμε τι θα γίνει και προσπαθήσαμε να περάσουμε στον κόσμο το τι θα συμβεί. Σημαντική αναφορά όμως έκανε και στο βοήθημα των 800€, το οποίο θεωρείται μικρό και σε καμία των περιπτώσεων δεν φτάνει για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Βασικό αίτημα όλων, όπως τόνισε ο κ. Τσαγδής, είναι η βοήθεια από πλευράς κράτους με επιδοτήσεις προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να συνεχίσουν να προσφέρουν μεταφορά σε όλο τον κόσμο.

«Δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Θέλουμε βοήθεια»!

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο ιδιοκτήτης λεωφορείου και ταμίας του Σωματείου Ανδρέας Δημητρόπουλος, όπου αγανακτισμένος υποστήριξε πως δεν ζητά κανείς τους ελεημοσύνη αλλά βοήθεια με λήψη μέτρων, όπως αυτή που έχουν προσφέρει οι ίδιοι στο κράτος από το 2010 προκειμένου να βγει από την κρίση χάρη στον τουρισμό.

Όλη η επικαιρότητα