WEB tv Ηλεία

Πύργος: «Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων μαθητών» – «Είμαστε μαθητές, δεν είμαστε αριθμοί» (vid)

Παράσταση διαμαρτυρίας χθες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηλείας και συνάντηση με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Φωτεινόπουλο.
Ακούστε το άρθρο

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από αρκετά γυμνάσια της Ηλείας, συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηλείας, όπου και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κο Γιώργο Φωτεινοπούλο.

Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης, ήταν να ενημερώσουν τον κο Φωτεινοπούλο για την αντίδρασή τους στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να μειώσει τα τμήματα σε αρκετά γυμνάσια του νομού, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και του ζήτησαν να κάνει ότι μπορεί για να μην ισχύσει αυτή η απόφαση. Μάλιστα του παρέδωσαν και ένα ψήφισμα το οποίο είχαν ετοιμάσει και στο οποίο ανέφεραν τους λόγους της  αντίδρασής τους σε αυτή την απόφαση του υπουργείου.

Όπως τόνισαν μάλιστα οι γονείς, με την μείωση των τμημάτων στα γυμνάσια του νομού, πέρα από το γεγονός ότι τα παιδιά θα κινδυνεύσουν τόσο να νοσήσουν από τον κορωνοϊό, όσο και φυσικά να τον μεταδώσουν μετέπειτα στις οικογένειές τους και στην τοπική κοινωνία, θα έχουν σημαντικό πρόβλημα και κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, αφού όσα περισσότερα είναι τα παιδιά μέσα στην τάξη, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τον εκπαιδευτικό να υλοποιήσει το εκπαιδευτικό έργο του.

Ο κος Φωτεινόπουλος στην σύντομη ομιλία του τόνισε τους παρευρισκόμενους, ότι αυτή την απόφαση την επιβάλλει ο νόμος που έχει ψηφιστεί από την Πολιτεία και δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει κάτι περισσότερο. Επισήμανε όμως ότι καταλαβαίνει τις αντιδράσεις των γονέων, αφού πέρα από διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός και μάλιστα ένα από τα γυμνάσια που «πλήττονται» είναι αυτό του Πελοπίου πού είναι η περιοχή της καταγωγής του.

«Εγώ θα μεταφέρω όλα αυτά που είπατε προς το υπουργείο. Επίσης θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει τμήμα στην Ηλεία που θα λειτουργήσει με 28, 29 και 30 παιδιά. Αυτό που γίνεται τώρα είναι η υλοποίηση του νόμου, δεν δόθηκε καμία εντολή και εγώ καθώς και οι διευθυντές των σχολείων υλοποιούμε το νόμο. Η μόνη λύση είναι να αλλάξει ο νόμος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Φωτεινόπουλος.

Νέες αντιδράσεις

Φυσικά υπήρξαν νέες αντιδράσεις από τους γονείς, οι οποίοι ζήτησαν μετά επιτάσεως να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί από το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι αν δεν εισακουστούν οι φωνές τους, τότε θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες θα είναι ακόμη πιο δυναμικές.

Την αντίδρασή τους στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μετέφεραν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Φωτεινόπουλο. Ακολούθησε μάλιστα συζήτηση στο μικρό συνεδριακό κέντρο της Νομαρχιακής διεύθυνσης Ηλείας.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον κο Φωτεινόπουλο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηλείας, οι μαθητές των γυμνασίων που παρευρίσκονταν εκεί, φώναζαν συνεχώς το σύνθημα «είμαστε μαθητές. δεν είμαστε αριθμοί».

Η παρουσία της ΕΛΜΕ και η συνάντηση με αντιπροσωπία

Ακολούθως και προκειμένου να συζητήσει ακόμη πιο διεξοδικά το θέμα ο κος Φωτεινόπουλος δέχτηκε αντιπροσωπεία γονέων και εκπαιδευτικών στην μικρή αίθουσα συσκέψεων της περιφερειακής διεύθυνσης Ηλείας, όπου υπήρξε μία εκ βαθέων συζήτηση, πάντα φυσικά με τις ανάλογες αντιδράσεις.

Να σημειωθεί ότι το παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας έδωσε η αντιδήμαρχος αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου, ενώ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Ηλείας με την αντιπρόεδρο κα Ευριδίκη Παυλοπούλου να δηλώνει σχετικά.

«Η ΕΛΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των γονιών γιατί πράγματι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Στοιβάζουν παιδιά μέσα στις τάξεις, κάτι που είναι εντελώς παράλογο, δεν έχει καμία λογική και στην ουσία γελοιοποιεί τα μέτρα προστασίας που μας ζητάνε να τηρούμε στα σχολεία. Επίσης μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης τα παιδιά έχουν πάρα πολλά κενά και μορφωτικά, αλλά και άλλα θέματα κοινωνικοποίησης και ψυχολογικά, που οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται αυτή τη στιγμή να τα αντιμετωπίσουν. Πρέπει να δείξουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ ότι αν ήτανε κανονικές οι συνθήκες. Όταν όμως αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών μέσα στις τάξεις, όσο φιλότιμο και να έχουν οι εκπαιδευτικοί αυτά τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν”.

Όλη η επικαιρότητα