Ηλεία

Πύργος: «Όλοι οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ μέσα στο 2014 θα έχουν δουλειά!…»

oloi_oi_ergazomenoi_toy_ika_mesa_sto_2014_tha_ehoyn_doyleia_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο «Επαρχείον» συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Πύργου του ΙΚΑ επ` ευκαιρίας της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η κοπή έγινε παρουσία των εργαζομένων από όλα τα τμήματα, της διευθύντριας Διονυσίας Μαλαπέτσα και του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ Γιώργου Κυριακόπουλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ ζεστό κλίμα με τους παρευρεθέντες να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον συνδικαλιστικό τους εκπρόσωπο τα φλέγοντα εργασιακά θέματα που τους απασχολούν.

«Εύχομαι υγεία, καλή χρονιά και δύναμη σε όλους σας. Σας ευχαριστώ για την καλή και άψογη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στον Πύργο»… τόνισε η διευθύντρια Διονυσία Μαλαπέτσα στον χαιρετισμό της πριν την κοπή, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι το φλουρί αντιστοιχούσε σε τρείς ημέρες άδεια.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΙΚΑ που, πέρα από τις τυπικές ευχές, μίλησε και για τις νεότερες εξελίξεις που «καίνε» τους εργαζόμενους του οργανισμού…

«Περάσαμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά πέρυσι που είχε απολύσεις εργαζομένων και διαθεσιμότητες. Επειδή έχει ακουστεί ότι και φέτος μπορεί να υπάρχει και πάλι αυτή η εξέλιξη σας διαβεβαιώνω ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε διαθεσιμότητα στο χώρο του ΙΚΑ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό γιατί σήμερα είμαστε εδώ αλλά κάποιοι όχι και αυτοί κινδυνεύουν με απόλυση! Το πιο αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ μέσα στο 2014 θα έχουν δουλειά. Και όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα γίνεται προσπάθεια να διοχετευθούν σε άλλα υπουργεία. Είμαστε μια υπηρεσία που έχει τεράστια προβλήματα διαχρονικά και κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν δουλεύαμε. Πάντα δουλεύαμε! Αλλά σήμερα δυστυχώς είμαστε στην κόψη του ξυραφιού γιατί έχουμε στην κοινωνία, τους συναλλασσόμενους με εμάς, ανάπηρους, συνταξιούχους, άνεργους που έχουν υποστεί τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κρίση. Κάνω έκκληση σε όλους σας ώστε να δώσουμε μια άλλη εικόνα στην υπηρεσία μας, να είμαστε ευγενικοί, καλοσυνάτοι και να τους συμπεριφερόμαστε με χαμόγελο και με τον καλύτερο τρόπο να είμαστε πιο εξυπηρετικοί. Δεν φταίμε εμείς γι` αυτά που συμβαίνουν σήμερα αλλά δυστυχώς εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο πιο πολύ απ` όλους. Δεν ήταν σύγχρονες οι παροχές που είχαμε στους εργαζόμενους,  στους ασφαλισμένους και στους εργοδότες όλα τα προηγούμενα χρόνια… πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Δυστυχώς πληρώνουμε πολύ ακριβά σαν χώρα το τίμημα αυτής της αλλαγής! Έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν, δεν τα έκαναν και τώρα τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός και κάποιοι ακόμα είναι βολεμένοι!»… τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κυριακόπουλος.

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα