Ηλεία

Πύργος: «Παιδεία για όλους» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δεξαμενής

img_5405.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Το μάθημα φέτος αρχίσει από α…». Κι όπου «α» για τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Δεξαμενή» σημαίνει αλληλεγγύη.

Αυτό το μήνυμα θέλει να δώσει σε όλους, με την καμπάνια «παιδεία για όλους», καλώντας όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά, προσφέροντας σχολικά είδη και είδη ρουχισμού για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δεξαμενή», δείχνει στην πράξη την αλληλεγγύη του προς όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με κάθε τρόπο.

«Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών (μoλύβια, τσάντες κ.λπ) αλλά και ειδών αθλητικού ρουχισμού, που περισσεύουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, θέλοντας να συμβάλουμε ώστε κάθε παιδί να έχει τα απαραίτητα εφόδια για το σχολείο. Η “Δεξαμενή” αποτελεί τον χώρο συγκέντρωσης και προσφοράς, όπου μπορεί να απευθύνεται κάθε ένας που επιθυμεί να βοηθήσει, κάθε απόγευμα, από Δευτέρας έως Κυριακή, από τις 18:00 έως τις 21:00», λέει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεβέκα Κολλιοπούλου.


Όπου υπάρχει ανάγκη…

Tα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε παιδιά και οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των σχολείων αλλά και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που γνωρίζουν. «Η πρωτοβουλία αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα. Συμβολίζει την πίστη μας στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Απευθυνόμαστε λοιπόν στα σχολεία, στους συλλόγους γονέων – κηδεμόνων που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Γιατί στόχος του εγχειρήματος είναι να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη», σημειώνει ο αντιπρόεδρος Σπύρος Σιδηροκαστρίτης.


Μάθημα Αλληλεγγύης στην κοινωνία

Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησε και ο Κυριάκος Μπίστας, μέλος της ομάδας «Αλληλεγγύη για όλους» εξηγώντας ότι η αλληλεγγύη δεν είναι επαιτεία και κανείς δεν θα πρέπει να ντρέπεται αν δεν έχει τα χρήματα να αγοράσει σχολικά για το παιδί του. «Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να ντρέπονται», λέει ο κ.Μπίστας και συνεχίζει «…Όλοι ξέρουμε και το βιώνουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τις περισσότερες οικογένειες. Όταν δεν μπορούν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάλα, πώς να μπορούν να αγοράσουν σχολικά. Δε θέλουμε απλά να στηρίζουμε οικογένειες που έχουν τέτοια προβλήματα, αλλά να δώσουμε το μήνυμα ότι αυτές τις δύσκολες ημέρες, μόνο μέσα από τέτοιες δομές αλληλεγγύης θα μπορέσουμε να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά…».


Δωρεάν μαθήματα χορού και μουσικών οργάνων

Eξάλλου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Κολλιοπούλου, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και στα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης χάλκινων πνευστών και κρουστών. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στη Δεξαμενή, από Δευτέρα έως Σάββατο, 18:00-21:00, και στο τηλέφωνο 6943745876.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα