Ηλεία

Πύργος: Μοιραία κατάληξη για τον 47χρονο Ηλία Λουρίδα – Εξέπνευσε τρεις μέρες μετά το τροχαίο

Ακούστε το άρθρο

Σκληρή και επώδυνη κατάληξη επεφύλασσε για τον 47χρονο Ηλία Λουρίδα το ριζικό του. Ο άτυχος άνδρας από το Πράσινο άφησε χθες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ύστερα από τριήμερη σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον θάνατο.

Ο θάνατος έστησε καρτέρι στον Ηλία το βράδυ της Τετάρτης, όταν κινούνταν με το δίκυκλό του επί της οδού Πατρών, στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου, με κατεύθυνση προς Πύργο.

Σοβαρός τραυματισμός 47χρονου δικυκλιστή στον Πύργο (PHOTOS)

Ο δρόμος ήταν ολισθηρός και επικίνδυνος λόγω της βροχής. Ξαφνικά και για αδιευκρίνιστη αιτία, ο Ηλίας έχασε τον έλεγχο και εξετράπη από την πορεία του, με συνέπεια να πέσει με σφοδρότητα  σχεδόν στη μέση του βρεγμένου οδοστρώματος και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, χάνοντας αρκετό αίμα.

Λίγα λεπτά αργότερα διακομίστηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί αργά το βράδυ για το Ρίο, όπου και νοσηλευόταν ως χθες. Δυστυχώς τα τραύματα στο κεφάλι αποδείχθηκαν πολύ ισχυρά και ανίκητα, λυγίζοντας τον θαρραλέο Ηλία…

«Κόσμημα» για την τοπική κοινωνία

Το θλιβερό μαντάτο ταξίδεψε πολύ γρήγορα στο χωριό του, το Πράσινο, και βύθισε τους συντοπίτες του στο πένθος, όπως και την ευρύτερη κοινωνία του Πύργου. Ο Ηλίας ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς ήταν άνθρωπος καλοσυνάτος και ευαίσθητος.

Αγρότης στο επάγγελμα, στο παρελθόν είχε εργαστεί σε πλυντήριο αυτοκινήτων και πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πύργο, έχοντας αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας με πάρα πολλούς συμπολίτες του. Όπως μας είπαν άνθρωποι του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όλο το χωριό έχει βυθιστεί στη θλίψη. «Μόλις το έμαθαν, παράτησαν τις δουλειές πους από τη στεναχώρια», τονίστηκε χαρακτηριστικά στην εφ.  «Πατρίς».

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο έπεσε θύμα της καταστροφικής κακοκαιρίας που έπληξε την Ηλεία και είδε το σπίτι του να πλημμυρίζει. Παρ’ όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και συνέχιζε να παλεύει βοηθώντας τα αδέλφια τους και όποιον άλλον του το ζητούσε.

«Από μικρό παιδί, βοηθούσε όλο τον κόσμο. Χάθηκε ένας άγγελος, ένας άνθρωπος κόσμημα για την κοινωνία», μας δήλωσε στενό του συγγενικό πρόσωπο.

Σήμερα το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή από ιατροδικαστή στην Πάτρα και στις 4:00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του από τον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Πρασίνου.

Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Όλη η επικαιρότητα