Ηλεία

Πύργος: «Parea» για την Φλόγα και τα παιδιά

Ακούστε το άρθρο

Το Parea Cafe στον Πύργο, στηρίζει τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και για 4η συνεχή χρόνια, διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή προσφοράς για μικρούς και  μεγάλους. Το «ραντεβού» έχει δοθεί αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα στην Πλατεία Κύπρου, στον χώρο του Parea café, όπου θα υλοποιηθούν όλες οι δράσεις.

Ειδικότερα, από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ στον χώρο του Parea Cafe θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, με τη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ θα γίνουν ενημερώσεις για δωρεά μυελού των οστών και εγγραφή εθελοντών. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος τα έσοδα από τις παραγγελίες/πωλήσεις που θα γίνουν αύριο Παρασκευή στα δύο καταστήματα Parea Cafe (Πατρών 108: 2621027666 & 6974819600 – Πλατεία Κύπρου 2: 2621027669 & 6986915800) θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στον σύλλογο «Φλόγα».

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους

   Από τις 7:30 το απόγευμα το Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη θα παρασκευάζει γευστικές δημιουργίες οι οποίες θα προσφερθούν σε όσους βρεθούν εκεί. Στο πλευρό του Parea Cafe θα βρεθεί ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις», αλλά και το Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας που σε δύο περίπτερα θα εκθέσουν χειροποίητα αντικείμενα φτιαγμένα με πολύ μεράκι τα έσοδα από τα οποία θα διατεθούν στο σύλλογο «Φλόγα».

Κι επειδή το θέμα του «Καρκίνου στην παιδική ηλικία» είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί πλήθος κόσμου, στον χώρο του Parea Cafe στην πλατεία Κύπρου θα βρεθούν η εκπρόσωπος του συλλόγου «Φλόγα» Χριστοπούλου- Παπαϊωάννου Τασία, ενώ η Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Αφροδίτη Γκινοπούλου θα αναφερθεί σε θέματα παιδικού καρκίνου. Θα ακολουθήσει ομιλία από την ψυχολόγο Παναγούλια Έλενα για την παιδική ψυχολογία και το ρόλο της οικογένειας, ενώ θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου, αφιερωμένο στο παιδικό καρκίνο «Το κορίτσι και ο μονόκερος Μάχη» από την Ελένη Βασιλείου-Αστερόσκονη.

Από την εκδήλωση όμως δεν θα λείψουν και οι στιγμές διασκέδασης. Έτσι στις 8:00 θα υπάρξει παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Φώτη & Χρήστου Πλέσσα ενώ θα ακολουθήσει χορός από την Ακαδημία αθλητικού χορού –DanceLifeSteps. Ο Κλόουν – Ταχυδακτυλουργός ΝΙΝΟ θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους καθ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

To Parea καλεί όσους επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, βοηθώντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη…

Όλη η επικαιρότητα