Βιβλίο Ηλεία

Πύργος: Παρουσίαση βιβλίου «Ταξίδι με την Εικόνα και την Ποίηση» της Τζένη Μπίθα

Ακούστε το άρθρο

Ταξίδι με την Εικόνα και την Ποίηση

Σ’ ένα μαγευτικό ταξίδι με την εικόνα και την ποίηση -όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου που ετοίμασε -μας προσκαλεί η εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας Τζένη (Ευγενία) Μπίθα. Ένα ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου.

Η αγαπητή εκπαιδευτικός και γνωστή στην τοπική κοινωνία και από μια άλλη μεγάλη της ενεργή ενασχόληση, τη σκηνοθεσία μαθητικών θεατρικών παραστάσεων, δημιούργησε ένα απάνθισμα ποιημάτων Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Στίχοι-άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο-γνώριμοι «αγκαλιά» με εικόνες που επέλεξε η ίδια για να «ντύσει» τα λόγια λαμπερών μυαλών μας κλείνουν νοερά το μάτι για ένα ταξίδι σε μνήμες και συναισθήματα. Το ταξίδι αυτό «γεννήθηκε» στο μυαλό της και «δημιουργήθηκε» στο τυπογραφείο με έναν και μοναδικό σκοπό, το μαθητικό θέατρο, καθώς εκεί θα διατεθούν όλα τα έσοδα του βιβλίου.

Η ίδια τονίζει στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου «Σκέφτομαι, φαντάζομαι, ονειρεύομαι, σκηνοθετώ με εικόνες. Αισθάνομαι πως όλος ο κόσμος είναι μια παράσταση και εγώ θεατής της. Ελπίζοντας σε μια νέα εποχή, και σε μια κοινωνία με δημιουργικούς πολίτες προσφέρω κομμάτι της ζωής μου (μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους) στην προσπάθεια να διοχετεύσουμε το φως του θεάτρου στα νέα μας παιδιά…»

Για το βιβλίο, τη δημιουργό του και τη συμβολή της τέχνης σε κάθε έκφραση της ζωής μας θα μιλήσουν τρεις σπουδαίες γυναίκες της κοινωνίας του Πύργου.

Η εκπαιδευτικός Βάσω Καράγιωργα, η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ Αγγελική Ζάγκλαρη και η εκπαιδευτικός Έλενα Αναστασίου, ενώ μαθήτριες του ΓΕΛ Βουνάργου θα απαγγείλουν ποιήματα μέσα από το βιβλίο. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Γκουγκουστάμου.

Όλη η επικαιρότητα