WEB tv Βιβλίο Ηλεία

Πύργος: Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Απόλλων το νέο βιβλίο του Κ. Κρομμύδα

Επίκαιρος όσο ποτέ ο «Δούρειος Ίππος»
Ακούστε το άρθρο

Στον γεμάτο από κόσμο αύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων στον Πύργο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα, με τίτλο «Δούρειος Ίππος», σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Διόπτρα, τον Δήμο Πύργου και το βιβλιοπωλείο Κορκολής.

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος και Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, Κατερίνα Παρασκευοπούλου, η οποία τόνισε κατά την σύντομη τοποθέτησή της ότι ο «Δούρειος Ίππος» είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δεν βρίσκονται και στο καλύτερο επίπεδο, αν αναλογιστεί  κανείς και το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων από αέρα και θάλασσα.

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Κρομμύδας, αφού μίλησε για την ομορφιά του χώρου όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο (σ.σ Θέατρο Απόλλων) και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την διοργάνωση.

«Ο Δούρειος Ίππος είναι το δέκατό μου μυθιστόρημα. Είναι ένα βιβλίο πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα μού. Πάει προς το κατασκοπικό, το κοινωνικό και το πολιτικό. Θίγω πολύ θέματα σε αυτό το βιβλίο και έχω ξεκινήσει ένα ταξίδι, με τον Πύργου να είναι η έκτη μου στάση, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν 38 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Κρομμύδας. Μιλώντας για την μελλοντική αξιοποίηση του βιβλίου, ο συγγραφές είπε ότι είναι πολύ καλή ιδέα ο «Δούρειος Ίππος» να γίνει ταινία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Αιγαίο είναι ένα καζάνι που βράζει, με Ελλάδα και Τουρκία να παίζουν το πιο ριψοκίνδυνο παιχνίδι εξουσίας ως τώρα. Η Ισιδώρα τρέχει στην κόψη του χρόνου να μεταφέρει μια σημαντική πληροφορία στα υπόγεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή.

Θανατηφόρες παραπλανήσεις και επτασφράγιστα μυστικά σε μια ιστορία όπου η εμπιστοσύνη, η προδοσία, τα μυστικά και ο έρωτας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί. Η Ισιδώρα στο πρόσωπο και στον έρωτα ενός άνδρα αναζητά την αλήθεια, αγνοώντας πως κάθε προσπάθεια να αποφύγει το πεπρωμένο της την οδηγεί να το συναντήσει.

Στο τέλος καταλαβαίνει ότι ο Δούρειος Ίππος κάθε ανθρώπου είναι όσα κρύβει στην καρδιά του.

Όλη η επικαιρότητα