Ηλεία

Πύργος: Σε… «Βενετία» μετατράπηκε η Ερυθρού Σταυρού (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Κανάλι… της Βενετίας θύμιζε για 2 περίπου ώρες, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη η οδός Ερυθρού Σταυρού στον Πύργο στο ύψος του παλιού νοσοκομείου (σ.σ. στην διασταύρωση με την Κατακόλου). Το ιδιότυπο «ντεκόρ» δημιουργήθηκε όταν -λίγο πριν τις μια τα μεσάνυχτα- έσπασε αγωγός ύδρευσης του δικτύου της ΔΕΥΑ Πύργου, προκαλώντας την σχετική αναστάτωση…

Το νερό που διαχύθηκε στο σημείο δημιούργησε… λίμνη, ενώ η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο βρέθηκε συνεργείο της ΔΕΥΑΠ που –αρχικά- περιόρισε την βλάβη, ενώ χθες το πρωί οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν πριν τις 12 το μεσημέρι.

Το συγκεκριμένο ήταν το δεύτερο ανάλογο συμβάν μετά από αυτό τα ξημερώματα της Τετάρτης επί της οδού Αγίου Γεωργίου. Συγκρίνοντας τα, το χθεσινό ήταν πιο «ήπιο» αφού δεν ακούστηκε θόρυβος όπως αυτός που είχε ανησυχήσει τους περίοικους της Αγίου Γεωργίου…

Βασιλόπουλος: «Κοιτάζουμε να μειώσουμε την πίεση ώστε να έχουμε μικρότερα προβλήματα»

Μιλώντας στην ΠΑΤΡΙΣ ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Πύργου, Τάκης Βασιλόπουλος τόνισε τα εξής: «Τα ξημερώματα της Τετάρτης και της Πέμπτης παρουσιάστηκαν δυο σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της πόλης, στην οδό Αγίου Γεωργίου και στην Ερυθρού Σταυρού. Λόγω χειμερινής περιόδου οι καταναλώσεις μειώνονται… στην πόλη του Πύργου τα δυο τελευταία χρόνια υπάρχει επάρκεια ποσότητας και πίεση στο δίκτυο λόγω του ότι τροφοδοτούμαστε από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου. Το δίκτυο βρίσκεται υπό συνεχή πίεση και λόγω μικρής κατανάλωσης στην διάρκεια της νύχτας έχουμε μεγάλες πιέσεις και σε κάποια αδύνατα σημεία του δικτύου παρουσιάστηκαν σπασίματα. Οι ενέργειες της ΔΕΥΑΠ ήταν άμεσες, οι βλάβες αποκαταστάθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα και η πόλη τροφοδοτήθηκε κανονικά. Εντός των ημερών ξεκινά το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της πόλης και αυτός είναι ο λόγος για να μην έχουμε ξανά αυτά τα προβλήματα. Το σύστημα θα ελέγχει αυτόματα την πίεση σε όλο το δίκτυο, ανάλογα με την κατανάλωση, και έτσι θα αποφεύγουμε σπασίματα και να μην μένει η πόλη χωρίς νερό. Υπολογίζουμε να έχει ολοκληρωθεί σε 15 μήνες… μέχρι τότε κοιτάζουμε να μειώσουμε την πίεση ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερα προβλήματα, να κάνουμε την πίεση ελεγχόμενη».

*Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση 

Διαβάστε ακόμη

Όλη η επικαιρότητα