Ηλεία

Πύργος: Πληθαίνουν τα περιστατικά αφαίρεσης μεταλλικών καπακιών από φρεάτια

Έρευνα ζήτησε η Δ.Ε.Υ.Α.Π.
Ακούστε το άρθρο

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί πλέον τα περιστατικά αφαίρεσης μεταλλικών καπακίων των φρεατίων ύδρευσης-αποχέτευσης, με την Δ.Ε.Υ.Α. Πύργου να γνωστοποιεί χθες ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.

Άγνωστοι φέρεται να αφαιρούν μικρά καπάκια υδρομετρητών, μεγάλα καπάκια αποχετεύσεων και σχάρες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» δεν είναι λίγοι οι πολίτες, που έχουν καταγγείλει μικροατυχήματα εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος, τόσο μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Π., όσο και μέσω της εφαρμογής του δήμου Πύργου, «Smart City», όπου υπάρχει η δυνατότητα καταγγελίας των προβλημάτων.

«Ανά δεύτερη ημέρα μας τηλεφωνούν οι πολίτες και μας λένε ότι σε διάφορα σημεία λείπουν καπάκια ή σχάρες και μας ζητούν να τα αντικαταστήσουμε γιατί θα πέσει κάποιος μέσα και θα γίνει ατύχημα, ή μας λένε ότι σκόνταψε κάποιος επειδή δεν είχε καπάκι. Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά καταγράφονται με μικρή συχνότητα εδώ και τρεις μήνες, όμως σύμφωνα με τη κα Αλικάκη- Τζανέτου, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των πολιτών έγιναν εντονότερες τον τελευταίο μήνα. Η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης έχει ζητήσει ήδη τη συνδρομή της αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου με την κατάθεση εγγράφου ώστε να ερευνηθούν περαιτέρω τα περιστατικά αφαίρεσης καπακιών από τα φρεάτια.

Παράλληλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί νέα καπάκια και σχάρες στα σημεία που χρειάζεται, ενώ εξετάζεται και η αντικατάσταση με πλαστικοποιημένα ανθεκτικά καπάκια, τύπου PVC.

Όλη η επικαιρότητα